Blogg,  Djur,  foto

Klibbigt, sa Bull

Midsommarafton, otroligt varmt och klibbigt med gassande sol. Jag jobbade till fyra och åkte optimistiskt till hagen efteråt. Men modet svek mig när svetten rann och insekterna bet överallt. Det blev bara lite kel i hagen en stund.
Dagen efter var en repris på alla sätt, men nu kände jag mig tvungen att rida lite. Först var det ju en tjugo minuters promenad från hagen upp till stallet och bara det kunde ju knäcka en, men när jag väl blaskat lite kallvatten i ansiktet och kommit upp på hästryggen, så gick det faktiskt riktigt bra! Insekterna var ju förstås alldeles för jäkliga och det gällde att inte gå för långsamt och såsa mer än nödvändigt. 🙂

IMG_20160627_212220

Idag är det dags för en runda igen. Det har blivit svalare väder nu och även lite ostadigt, men vi har tur igen under själva ritten. Vi nöjer oss med en timmas tur idag, med galopper i backarna upp till Platån. På grusvägen sedan, skramlar det lite misstänkt från höger bak och jag håller tummarna för att skon ska hänga kvar tills vi kommer hem.
I backen efter Fällesåsen på väg hem, möter vi Sara och två till när de kommer uppför i galopp med hunden Malte i släptåg. Vi pratar en stund och när de sedan går vidare gör Lillstrumpa helt om i ett nafs för naturligtvis måste hon följa med dem!! Men den tanken fick hon strax överge. 😀
Nästan hemma så snubblar hon till rejält på ett alldeles nytt sätt, med höger bak! Hoppas, hoppas att det är som jag tror och inget annat konstigt!
Vid kontroll i stallgången kan jag konstatera att höger baksko bara har en söm kvar på ena sidan och två på den andra. Min första reaktion är YESS, för då var det att skon glappade, som snubblingen berodde på. Men sedan känns det förstås surt, för det är ca en vecka kvar tills hovis kommer och han kan (nästan) aldrig komma extra så där akut.
När jag messar honom för att ändå fråga, så får jag till svar att han ska ju ändå komma i morgon bitti för att sko Roy! Vilken himla tur jag har då! 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.