Blogg,  Djur,  foto

Vill ha hingst i pingst

Nu är det lite jobbigt för fröken Lillstrumpa. Sedan några dagar är hon så brunstig att hon knappt kan gå. Åtminstone inte utmed den vägen som går förbi hingsthagen. Hon fryser fast vartannat steg och måste lyfta på rumpan och blinka lite därbak… Crut gnäggar dovt och följer oss och Lillstrumpa flämtar upphetsat.
Vi vänder och går åt andra hållet istället, så hon får käka lite gräs och maskrosor i hagen därborta en stund.

IMAG1736_1IMAG1741_1

Efteråt blir det lite pyssel i stallgången. Det är dags för klippning igen, av den där lilla biten alldeles bakom öronen. Sedan oljar jag in hovarna. Så lyfter jag framfötterna och böjer ordentligt på knäna. Böjer även lite försiktigt i sidled. Och hon står så snällt och de är så lätta och smidiga att böja!!! Fantastiskt! Innan behandlingen hade hon lyft dem väldigt ovilligt och stelt och sedan, efter en liten liten stund, hade hon vevat till för att sätta ner dem.
Så får hon gå ut i hagen igen, denna andra vilodag efter behandlingen. Hon ställer sig omedelbart och lyfter på svansen och kissar och blinkar. Och så sneglar hon på Crut. Både Lillan och Crut kommer i full galopp när Cola kommer, men hon står bara still och låter dem nosa överallt. Suck!

IMAG1745IMAG1748_1IMAG1744_1

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.