Blogg,  Djur,  foto

Värmen kommer…

Nu kommer tydligen värmen med besked! Och det är väl bara att gilla läget. Jag älskar ju sol och värme, men just precis när man rider vore jag tacksam om det bara var sisådär femton grader. Lagom och bra. Är jag svår att vara tillags? Näädå, bara lite… 😉
Igår blev det i alla fall en mysig tur bort längs banvallen och den risiga skogsstigen tillbaka. Sten i skon idag med. Alldeles bredvid en trave timmer, så det var ju enkelt för matte att hoppa av, plocka bort stenen och sedan kliva upp på en timmerstock för att sitta upp igen. 😀
Så mötte vi ett rådjur på en skogsväg, bara några meter ifrån oss. Rådjuret stannade, Lillstrumpa stannade, och så stod de där och tittade på varandra en bra stund – och jag med naturligtvis. Det var när jag började gräva efter kameran som rådjuret hade fått nog och skuttade iväg. Naturligtvis!
Sedan blev det dusch när vi kom hem och efter det var det naturligtvis jätteskönt att rulla sig! 🙂

Idag är jag ledig, så jag åker till stallet så fort jag hinner efter att hantverkaren har varit hemma. (Jag kommer förmodligen att bli bostadslös snart, eftersom reparationerna kommer att kosta lika mycket som ett mindre hus…) Det är ”bara” omkring nitton – tjugo när vi rider ut, så det går ju an. Vi tar vägen över träbron och över landsvägen och genom villagatorna idag. Lite miljöträning alltså. Ingen robotgräsklippare ute idag men husbygge på gång. (”Matte, det huset stod inte där sist!!!”) Sedan blir det flera galopper på härliga vägar förbi Kinnasjö och i skogsbackarna bakom Ammås. I den brantaste backen måste Colahästen bryta av halvvägs och pusta, svälja och stånka lite (= mycket). Men efter tio skrittsteg är hon på det igen! 🙂
På hemvägen har det blivit rejält varmt, trots rejält fläktande vind och det blir dusch idag med, innan hon släpps ut i hagen. Gullhöna.
Nu ska jag försöka förtränga det här med huset. Hoppas jag lyckas, så jag kan sova inatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.