Blogg,  Djur

Kolugnt

Sommarvärmen fortsätter, det är över tjugotre grader långt fram mot tidiga kvällningen. När jag kommer till stallet så går det en blandning av långhornade kossor och hästar i lösdriften. Kossorna har lagt beslag på skuggan i ligghallen och Cola och Lillan står och hänger intill varandra i solen. Roy äter. Det är t.o.m. en kossa som lagt beslag på Colas rump-kliar-träd!!
Ska jag alltså behöva mocka även efter kossorna idag då?
Jag beger mig in i hagen och kollar. Övertråden vid sidan om stänget är upphängd på en gren i ett träd så de lätt kan gå under där. Undertråden är borta. Sedan är det lite knäckta stolpar och annat trassel på andra ställen med… 😀
Kreatursägaren rings upp för åtgärd. Det är varken första, andra eller tredje gången dessa djur havererar stängsel! De är skickliga på sånt.
Sedan tar jag och Lillstrumpa en tur i värmen. Klockan är halv fem. Av någon oförklarlig anledning har jag klätt på mig en jeansjacka, trots att värmen i solgasset är tryckande. Vet inte varför. Det är fruktansvärt varmt att rida i. Förmodligen har jag fått solsting.
Hursomhelst går Cola helt felfritt idag och är pigg-piggelin. Vi rider fram och tillbaka längs banvallen, med en avstickare in på den parallella skogsstigen. Mycket trav bortåt och en galopp. Halvvägs blir vi stannade av en cyklist som vill försäkra oss om att vi inte springer ihjäl en lite kopparödla som han kallar orm och som ligger på vägen. Han säger att han redan sett en snok och en huggorm överkörda. Det är ju bra att han värnar om djuren. 🙂
På vägen hem går hon på tårna och bara väntar, så då blir jag lite motvalls och säger att ”Nej, nu är det trav som gäller! Jobba fint med rygg och rumpa!”
Och det gör hon. Men hon är lite irriterad på mig och ruskar på nacken emellanåt.
Mot slutet av banvallen, när vi rider lite sidvärtes och gör lite böjningar, så… ”Jo men matte, det var ABSOLUT en galoppfattning du gjorde där! Det kände jag tydligt!”
Jag blir full i skratt och låter henne hållas, under förutsättning att det blir en kort galopp då. Och hon går så fint sååå!
Kiropraktorn meddelade förresten att han kommer redan på torsdag, så då hinns det inte med någon veterinär innan. Vi får se hur kotorna mår först då, så får vi ta en ordentlig koll av veterinär lite senare. Eventuellt en genomgång av massören innan dess. För även om det ju är jättebra att hon inte tappade nånting idag och knappast de två senaste gångerna heller, så har det ju varit så innan. Och sedan kommit tillbaka. Bättre att göra en riktig hälsokontroll då.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.