Blogg,  Djur,  foto

Kärlekslycka

Solen strålar och efter att jag kliat fröken Lillstrumpa på halsen och bakom öronen en lång stund (dumma insekter) så ger vi oss iväg på dagens lite längre tur. Allting är helt underbart och med en häst som är alldeles lagom pigg (=inte hets-taktar och slänger med nacken) och inga större farligheter finns längs vägen, kan det ju inte bli mycket bättre. Lite stopp då och då för fotografering blir ju dock nödvändigt. 😊

IMAG1811

Vi stannar även till vid Arturs sjöar, även om colahästen inte tyckte att just det stoppet var nödvändigt. Med så mycket vatten…! 😂

IMAG1815IMAG1813IMAG1812_1

Det hinns med en hel del galopper på de två timmrna och en kvart, som vi är ute, men också mer trav än igår. Ändå kändes hon lite svettigare igår än idag.
En stor sten fastnar i hoven på henne längs en väg där det nästan jämt händer! De måste vara precis lagom storlek för sånt, på den vägen. Det hände preciiis före en galoppsträcka och alldeles ijämte en stor sten som var jättebra för mig att sitta upp ifrån sedan! 😁

IMAG1822_1IMAG1826_1

När vi skulle passera den lilla sjön vid Jarhults, säger jag till Lillstrumpa att hon ska vara beredd nu, ifall nån häger eller nåt flyger upp därifrån. ”Titta!” säger jag sen och stannar och pekar på en and med en flock ungar som ligger i vattnet. Då far andhonan iväg och alla ungarna åt sju olika håll med en jädra fart!! Frrrrrr säger det i vattnet. Cola hoppar högt och stirrar sedan i fasa på dessa fräsande vidunder som gör väsande streck i vattnet. Benen darrar på henne och hon är inte alls säker på att hon vågar passera sjön.
Andungar…
När vi är nästan hemma igen så stannar hon flera gånger. Bara står. ?? När vi kommer till gårdsplanen stannar hon igen och då hoppar jag av. Så fort jag landat så börjar hon hoppa runt och stampa och jag ser till slut ett eländigt flygfä som satt sig precis emellan hennes spenar.
Jag får bort det och smörjer sedan igen med flugcreme och sedan får hon flugtäcke på sig när hon går ut i hagen. Hon sjasar undan ”sin flock” och går för att dricka vatten och räcker sedan ut tungan åt mig. 😁

IMAG1830_1

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.