Blogg,  Djur,  foto

Framåttänk

Ja det ska man ju ha. Framåttänk alltså. Men denna damen har så mycket av denna varan idag att hälften vore nog.
Det är varmt, på gränsen till åsk-kvavt när vi rider iväg vid halvsextiden på kvällen. Först rider vi förbi Ullas nyfikna hästar och det tycker hon ju är jättespännande. Sedan tar vi en galopp i den långa uppförsbacken parallellt med asfaltsvägen vid Vräk, men där går det sådär måttligt fort, med lite avbrott, för det är så mycket nytt där sedan sist, som måste tittas på.
Men efter svackan så tas det i alldeles väldiga och efter det så är hon rent omöjlig hela vägen hem!!

IMG_20160510_205408

Vi kan ju faktiskt inte galoppera hela tiden – inte genom stiglösa skogar och inte i nedförsbackarna – men nog för att hon försöker! Det är helt omöjligt att skritta och hon taktar hetsigt hela tiden och jag gör inget annat än tar igenom förhållningar. Puh och pust! När vi äntligen kommer ner på plan mark så är det som om hon säger ”nu jävlar..!” för även om det faktiskt är meningen att vi ska galoppera där, så kan det inte ske fort nog för henne. Hon kastar våldsamt med huvudet för att jag ska förstå att nu är det inte tal om några fler förhållningar, och jag det är bara att lätta i handen så hon får springa!
Bara hon väl kommer iväg, så är hon inte helt omöjlig att reglera farten på sedan. Även om hon vill springa skitfort! Hon är ju snäll och bockar inte, men det vet jag ju inte förrän efteråt, he he! Så att släppa iväg henne helt fritt, det vågar jag faltiskt inte! Kan undra om hon vill springa av sig i paddocken? Men det är nog inte lika kul som ute på småvägarna, tror jag.
Inte ett enda tapp idag heller, trots lite nedförsbackar, och det känns ju bra. På torsdag kommer kiropraktorn på återbesök. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.