Blogg,  Djur,  foto

Ett litet vårtecken

Jag har ju lite svårt att se några vårtecken nu längre, efter de senaste dagarnas snöfall. 🙁 För även om det mesta i och för sig har slaskat bort, så ligger det ju kvar överallt där inga bilar. Eftersom jag är skeptisk av naturen, så blir det bara en promenad idag. Vi går ner till banvallen längs den mjuka och i stort sett bara grusvägen.

IMAG1324

Sedan testar vi då att gå i den lilla slaskiga snöbeläggningen som finns därnere. Jodå, det var som jag misstänkte. Efter ca tio femton meter, så har Lillstrumpa höga stolpar under två av hovarna och ser inte alls bekväm ut med detta. Vinglar ostadigt och ovilligt fram. Så jag plockar bort det värsta och vi vänder.
Jovisst, man kan ju trava bort en del sådant sägs det, men man kan ju inte trava överallt, tex i nedförsbackar!
När vi kommer tillbaka så testar vi paddocken också. Likadan styltbildning där, om man rider på den övre halvan. Däremot bör det gå bra att longera på den nedre halvan för där är det hyfsat snöfritt. Jag HATAR sånt här väglag!
Vi går in i stallet och ägnar oss åt en stunds grundlig rykt istället och se där kommer åtminstone ett litet vårtecken fram!
IMAG1320
Jag håller på en bra stund och hon tycker uppenbarligen att det är skönt att bli av med lite päls. Sedan är det ju onödigt att tappa så mycket att hon blir skallig! Det blir det lite tvätt av kala fläcken igen. Som jag hoppas inte ska bli större än den är i alla fall! Sedan smörjer jag huden lite med aloevera. Därefter serveras lite mineraler, morot och vitaminer. Moroten äts upp med en gång, medan hon mest slarvar runt med det andra. Fast hon får nog ändå i sig två tredjedelar så småningom, innan vi slår följe ut i hagen. Matte har den stora äran att mocka lösdrift och ligghall idag.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.