Blogg,  Djur,  foto

Ännu ett Aha!

Halvklart och blåsigt, är dagens väder. Det blir träning i paddocken idag och vi tränar på just de lösgörande rörelserna som vi (jag) tipsades om på Ursprungkällan. Ungefär samtidigt som jag är färdig att ge upp – på grund av min obefintliga kondition – så lossnar det hos fröken Lillstrumpa. Jag har en längre stund kämpat med att få fram henne, utan framgång. Trots att jag trycker med hela sätet och jobbar med både lår och skänklar, så lullar hon bara på i sin lunk och krullar ihop nacken utan att bakdelen gör sitt.
Hon är ju så känslig i munnen, men jag upplever faktiskt att jag i princip inte har mer än några gram i händerna. Men ändå får Cola av någon anledning för sig att jag håller tillbaka henne! Knasigt. Så jag testar med att släppa efter ännu mer i samband med drivningen, och se! Genast ökas både tempo och steglängd och ryggen höjs och den stora mjukheten inträder!
Lyckan är fullständig över detta framsteg, för även om vi har mycket kvar att träna på, så har vi liksom kommit upp en nivå! 🙂
Vi har ju nått hit förut när jag jobbat henne på banvallen, men aldrig förut i paddocken. Det blir liksom fler möjligheter som öppnar sig nu och jag måste se till att rida ett ordentligt pass i paddocken en gång i veckan i fortsättningen. Minst. Men jag skulle ju ha bättre kondition!! 😛
Efteråt rider vi ut tjugo minuter också.

IMG_20160328_201658

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.