Blogg,  Djur,  foto

Helga dränker oss

Usch! Det räcker egentligen inte, men får göra det ändå. Efter Gorms härjningar kom Helga, och även om det inte riktigt når upp till stormstyrka, så räcker det så bra med 20 – 21 m/sek med tillhörande ösregn. Och det här ösregnandet bara håller på och allting flyger och jag sitter i bilen och skriver detta i mobiltelefonen eftersom mitt bredband hemma har blåst sönder och jag har ingen täckning på mobilen inomhus. Suck…
Jag har bara kunnat rida två dagar denna veckan pga av vädret, då det tog en paus innan Helga kom. Den ena dagen mötte vi först en stor timmerbil på en smal liten grusväg, där jag hade tänkt ta en galopp, och fem minuter senare kom det en efter oss och låg tätt bakom när vi travade nerför en backe för att komma ifrån! Tur att man har en sån cool liten häst! ?
Den andra dagen blev ju bättre och sedan fick hon en liten upptäckarstund på gården innan det blev hagen igen…
PhotoGrid_1449148455542
IMAG0655_1
IMAG0643
Det har blivit ytterligare en natt inne för samtliga hästar och om det inte sker ett under under dagen så lutsr det åt att det blir så i natt med.

PhotoGrid_1450096450063

Igår var Lillstrumpa ordentligt genomblöt, så det kändes ju bra att de åtminstone hade vett att gå in i ligghallen, alla tre, efter att de hade ätit. Men i morse när hon hade torkat upp, så fick hon faktiskt täcke på sig innan hon fick gå ut.
Nu har jag precis mockat tre boxar, samt lösdriften, så jag känner mig ordentligt mör i kroppen, blöt och vrålhungrig. Klockan är halv tre och jag hade gärna velat vara här och se när de två nykomlingarna kommer till stallet i eftermiddag, ifall det blir hopsläpp. Men kanske de väntar till i morgon med det, om det hinner bli mörkt. Men då jobbar jag till fyra så då hinner jag inte vsra med i alla fall… ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.