Blogg,  Djur,  foto

Forsränning

cola + images

= piggeklubben

Stenbron upp mot Tranabo är helt övervämmad idag, efter nattens oväder. Dels så är stenplattorna ca femton centimeter under ytan och dels har den höjda vattennivån gjort hela övergången bredare också. Vi står och tittar på eländet en stund och eftersom vattnet virvlar hela tiden, så kan jag inte se igenom ytan och därför inte garantera att någon av de mindre stenarna inte har glidit undan och blottat hålor. Har tyvärr inte med mobilen idag…

6173260501231188610

Så vi får ta en annan runda idag då. Cola är fortsatt jättepigg och vill galoppera mycket och fort. Så fort som det går upp för den långsträckta backen upp till platån, har det aldrig gått förut. I varje fall inte just den sträckan. Den är kantad med stora stenar och går förbi ett hygge med mycket att titta på, så hon brukar alltid hejda sig en massa gånger där, för att stirra i fasa. Men sånt tjafs har vi inte tid med idag inte! 🙂 Hela vägen håller hon detta tempo. Det blir en härlig och glad tur ändå, trots att det inte blev som jag planerat.
På vägen hem tar jag vägen förbi andra sidan den där skogen där de huggit och kört sönder till oigenkännlighet i våras. Den skogen som vi brukat ha som alternativ genomfart till Sutarebovägen när inte stenbron går att använda. Efter en lång stunds irrande fram och tillbaka så hittar jag äntligen ställen vi kan ta oss fram på och det sanka diket fyller jag med ris.

IMG_20150916_181816

När jag kommer hem, får jag klart för mig att älgalusen nu har börjat sin säsong! Jippi!!! Efter tjugo minuters jagande får jag fatt i en som irrat runt i mitt huvud. Brrr…

PhotoGrid_1442423623336

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.