Blogg,  Djur

Brusa lilla å…

Idag blåser det så där otrevligt som matte inte gillar. Cola har inte så mycket emot blåst egentligen, om den inte är så stark att det blir svårt att ta sig fram. Det regnade rätt mycket i natt igen, så det är pölar överallt och det rinner och forsar i diken och bäckar. Den detaljen är i så fall mer spännande än att det blåser.
Vid ett ställe går en trumma under en liten gräsväg i skogen där en bäck rinner. Idag forsar det rejält vid vänsterkanten – det sprutar som ett litet vattenfall och låter och har sig. Men det är inget som kommer på gräset där man går.
Cola tvärvänder och säger att ”nehej, här går jag inte!!!” Jag vänder henne tillbaka ett par gånger och skänklar på och säger att ”jo, nu går vi! Det är ju inte så att du kommer att bli blöt eller nåt!”
Men o nej, hon kastar sig vilt runt igen och vill låta påskina att hon är jätte, jätte, jätterädd!
Så vänder jag henne en gång till och låter henne stå där stilla och titta en stund bara. Ett par tre minuter senare, passerar vi utan minsta problem.
Kan det bli tydligare, det där med att ”ett sto säger man inte till, utan henne skickar man en vänlig förfrågan till, i tre ex?” 😀
I skogen runt Ivarssons är det fortfarande en bred autostrada av sand, så där kan vi galoppera hela vägen, tjohoo! Kan undra när stenläggningen kommer? För så här bra kan det ju knappast få fortsätta att vara.
När vi står i stallgången efteråt, så gnäggar Crut från vinterhagen utanför och Lillstrumpa svarar så det rister i hela hennes kropp. Jag säger att du får väl äta dina mineraler utanför idag då, så har du nåt snyggt att titta på under tiden. Men när vi kommer ut, så sneglar bara Crut åt vårt håll som hastigast och sedan försvinner han utom synhåll. Mycket snopet. Cola äter och tittar, äter och tittar… Kanske ropade Crut på nån av kossorna han delar hage med, ha ha? 
Vi går ner till hagen och Roy istället. 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.