Blogg,  Djur,  foto

Lövruskigt

Idag är sommarens sista dag, sägs det. Så att det är sol och tryckande värme när vi rider ut, är inget som vi bryr oss om idag, för vi vågar inte vänta till eftermiddagen. Oväder på ingång.
Vi rider iväg längs banvallen och jobbar i både trav och galopp tills svetten lackar. Mest min, kanske… När vi ett tag senare ska vika av från en grusväg och in på en gräsväg, så tar vinden tag i en liten lövruska som ligger precis vid sidan om oss. Den rasslar till så högt att Cola studsar och jag ropar ”OOOH!!” för jag blir lika rädd jag. Tre sekunder senare gör vinden om samma sak med lövruskan och både Cola och jag blir lika rädda igen, ha ha ha! Sedan bestämmer jag att vi ska trava så vi kommer ifrån eländet. 🙂
Mellan Gläsbacka och Tranabo är man ganska högt, och snart ska vi ännu högre när den långa serpentinbacken kommer.

2015-08-24-3317

2015-08-24-3322

2015-08-24-3319

2015-08-24-3321

När vi kommer hem tar vi tio minuter eller så i paddocken. Jobbar lite i skritt bara. Går på volter och över bommar och testar öppna. Fast jag tycker att det är lättare med öppna ute på banvallen än här när man har staketet på ena sidan, konstigt nog. Men jag gör väl fel, kan nog inte hjälperna till det fullt ut.
Så testar vi att rygga över bommen också! Det går ju bra, efter att hon föst den bakom sig några steg först och sedan kommer på att hon kanske ska lyfta bakhovarna. 😉 Nästa varv blir det ryggning med sväng istället, när vi ryggar igenom den smala passagen där blev mellan bom och bomstöd. Det går finemang!

2015-08-24-3331

2015-08-24-3326

2015-08-24-3336

På vägen ner till hagen efteråt, så dyker hon plötsligt in i vegetationen. Det var väl en alldeles särskilt lockande grästuva där antar jag. När hon sedan ska ta sig ut på vägen igen, så stryker de små björkarna henne under magen och hon hejdar sig och får något saligt i blicken. Sedan står hon där och gungar som en gunghäst både länge och väl innan jag tycker att det räcker. Man tager vad man haver, sa Kajsa Warg… 😀

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.