Blogg,  Djur

Hjärtevärmare

Efter en lång jobbhelg är jag jättetrött, kanske mest beroende på värmen? Hursomhelst, så är alla lemmar som blytyngder och jag känner det som om jag ska somna när som helst.
När jag kommer till hagen, blir allt det där som bortblåst och ersätts av en varm lycka i hjärtat, när Lillstrumpa ser mig på långt håll och genast släpper den grästuva hon håller på med och istället tar sig till öppningen med raska steg. Där står hon och välkomnar mig med varma blåsande mot handleden och vänliga buffar med sin panna.
Vi tar en timmes ridtur och hon är lätt brunstig, pigg och glad och får lov att bestämma runda själv idag. Utan att tveka väljer hon backen upp till Fällesåsen och där vill hon galoppera med en gång. Det blir en tempofylld runda, men sista biten genom bokskogen skrittar vi förstås. Njuter av omgivningen. 🙂
Såren på halsen är lika fula och det blir mera salva och flugtäcket på igen. Masserar även in juvret och området runt det med aloe vera gel, för de elaka insekterna är på hugget där med. Sedan vill hon absolut hälsa på Lillan och Helium innan vi går till hagen. Det räcker med att hon ser lille Helium på tre meters håll, så blir hon ståendes och kissar och skvätter. Jag säger att hon får skärpa sig, han är ju bara bebis, och vi går tillbaka ner till hagen och Roy och både Cola och Roy gnäggar redan långt innan de ser varandra.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.