Blogg,  Djur

Lugna veckan

Vi är inne i ett moln av lugn dessa dagar. Vill man ha bara lite, lite fart och/eller arbete och krafttag, så får man kämpa sig igenom protester som t ex bakåtstrukna öron och hopkrullad motspänstig kropp. Så det gör jag.
Men jag gör det bara under korta sträckor, för det är ju lite synd om henne också. Massor av otäcka insekter som jag är övertygad om också stör henne dygnet runt och gör att hon aldrig får vila. Plus att hon då är inne i sitt lilla moln nu med.
Men under dessa korta sträckor går hon riktigt bra! Sedan får hon såsa på lång tygel igen en stund.
Vi passar på att rida igenom gården med de långhåriga kalvarna idag också. De har dessutom flyttat hela gänget till nya hagar på ett helt nytt ställe!
Även om hon inte bryr sig om dem hon går ihop med, så har hon hittills ändå varit skeptisk till likadana fast på andra ställen. Som inte går på samma sida tråden som hon. Men trots att de här rör på sig och reser sig upp när vi närmar oss, så behåller hon sitt lugn hela tiden. Inte en spänning i kroppen. Det är första gången det händer. ÄNTLIGEN! Hon kan t.o.m. tänka sig att stå och beta utanför deras hage. 😀
Nästa steg är brokiga kalvar… De är tydligen väldigt suspekta.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.