Blandat

Min vikt i fisk

Har varit ute på promenad med hästen idag igen. Min lilla pålla som varit min nu en vecka! Tänker inte skriva en massa om henne här, utan den som vill läsa kan gå till Egen häst vid femtisju och läsa! 😉
Men det är det här med promenader… Jag vill gå NER i vikt och hästen ska gå UPP i vikt – främst då i muskelmassa. Och båda målen förväntas uppnås genom motion och protein-intag? Hmm, jag vet inte jag. Jag har gjort dessa promenader regelbundet i flera veckor innan hästen kom hit och gjorde mig sällskap och jag har inte gått ner ett endaste kilo! Trots att jag nästan helt uteslutit vetemjöl och socker och sånt där som ska vara så onyttigt. Alltså inte helt och hållet, för det har verkat så krångligt och det krävs nog lite mer tid till inlärning och annorlunda tänkande, plus att jag inte gärna vill kasta allt knäckebröd som införskaffades innan jul. Bara som exempel alltså. Och jag har någon gång gjort en redning till sås på mjöl och en stuvning till räkorna. Men totalt sett så har jag ätit otroligt nyttigt och icke-sött den här månaden.
Men vem vet? Det kanske går i trappsteg liksom? Så rätt som det är, så tappar jag fem kilo på en gång!? 😉
Nåväl, det känns ändå viktigast att min häst bygger upp sig.

Här satt jag nu på söndagseftermiddagen, mör efter dagens 7,5 km promenad, och så knackar det på dörren! Det knackas liksom inte på några dörrar här – utom om det är någon av mina två grannar, ca två gånger per år – så jag antog att det var någon som åkt vilse och behövde vägledning. Kanske rent av ledsagning, vad vet jag?
Men det var FISKBILEN!!

Vad är det för konstigt med det då, undrar ni som bor i samhällen. Jo, det ska jag tala om: Senast fiskbilen körde här uppe var 1991. Sedan lade de ner, eftersom det var för långt emellan ställena och för få som köpte/var hemma när de kom. Glassbilen var nog ännu längre sedan. Nu stannar den 2,5 kilometer härifrån, men även om den plingelingar bra högt, så hörs det ändå inte hit upp. Och man skulle väl ändå inte hinna dit innan den åkte sin väg.
Men nu minsann, var det www.fiskbilen.se som kom och de sålde färskfryst fisk istället för pinfärsk. Det är lite trevligt att få hem fisk sådär och de kommer bara var tredje månad, upplyste han mig om. Jag kände mig nästan tvingad att köpa för att de skulle bli uppmuntrade och komma tillbaka igen, så jag ögnade igenom deras lista och hittade röding! Det är ju gott och det var väldigt längesedan så det fick det bli. Billigt var det inte heller och 2,5 kilo filéer var det minsta man fick köpa! Summa summarum 580 kronor….!!! Ja jösses…

Jaq hoppas den smakar gudomligt och den ska absolut ätas med andakt, om jag så ska bli religiös på köpet!! Hur länge håller sig fisk i frysen? Någon? Funderar nämligen på om den håller att bjuda på i april, när jag väntar långväga besök…

4 kommentarer

 • Siri

  Gillar den lilla kattan du har här på sidan! 🙂 Fisk är gott å nyttigt! …gott för det mesta, kanske är bäst att tillägga! den får inte smaka tran som vissa sånadär polockgrötar…e sa va tosk! 😉

 • Antonia

  Nu har du slutligen hittat lösenordet till din blogg. Puh….skönt. 🙂
  Så du försöker komma i form och gå ner i vikt du. Fast det är också intressant hur mycket man vill gå ner, för du ser alltid väldigt smal ut på dina bilder. Även om jag kanske inte sätt dem senaste.
  Har man lite att gå ner så brukar kanske inte ge så synligt resultat.
  Brukar också fuska med LCHF men jag tycker att jag känner mig aldrig mätt. Och kan uppleva lika ensidigt som all annan bantningssorter.
  Men jag brukar köra med fasta så här på vårkanten. 2,5 vecka kan det bli, sen trappar jag upp matintaget och tar det väldigt försiktigt. Kanske kommer tillbaka ett kilo men sen håller jag duktigt fram till nästa Jul.
  Fastan är egenkomponerat, och inte alltför strikt.

 • Baronessan

  När du säger Fiskbilen.se så ryser jag. Dom åker här titt som tätt. Vi har dessutom tre (!) andra fiskbilar som också åker här. Den som heter .se säger själva att ”det är vi som är den riktiga fiskbilen”. För mig är en bil med fisk en fiskbil. Just .se säger att dom helst vill sälja 5 kg, men… dom kan dela på hälften. Hos dom andra bilarna får du köpa hur lite du vill!
  Priset har också mycket att önska. Liksom att dom varje gång tigger kontanter!!! Dom har även HOTAT oss med att om vi inte köper så kanske dom måste sluta åka här. Tänk så skönt det skulle vara!

 • kvinnie

  Med eller utan fiskbil. Varför ska du banta? Du ser så lagom tjock/smal ut! Fisk håller sig ganska länge i frysen. Ju lägre fetthalt destu längre. Röding är nästan helt ofet så den håller till i vår. T,e.x. svamp har ju nästan inget fett och kan hålla sig i frysen flera år. Jag har ju också fuskat lite med LCHF men har just nu en paus eftre magsjuka. Nu går jag på så många kallorier jag kan få i mig utan att magen ska packa ihop ett tag till. Men sen blir det nog lite LCHF igen utan för mycket ohälsosamma fleromättade fettintag. Nu tycker jag att jag är lagom tjock och vill inte gå ner mer.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.