Blandat,  Blogg,  Djur,  foto

Inredande utredning

Matisse och jag har påbörjat en utredning i trädgården. Eller kanske det heter AV trädgården? Maestro stannar helst inne när det gäller företeelser som kan kräva hopp och snabba förflyttningar.
Ja nu är det ju inte så mycket att göra ännu i trädgården, snön har precis lämnat in. Men det har legat ett hav med pinnar/grenar strödda lite överallt och jag och lillkatten har alltså rett ut dem och spelat plockepinn med dem: Jag slänger dem över tomtgränsen och han springer efter! (Han har varit dvärgpudel i sitt förra liv!) Jodå, här hivas allt jag inte vill ha över tomtgränsen. Än så länge har grannen inte klagat… 🙂 Fast allvarligt talat, så är det faktiskt inte på någons tomt jag slänger, utan in i ett vildvuxet område där det växer massa sly. Sedan har jag roat mig med att knipsa av alla gulbruna torra stammar på mina plymspireor, dito stammar från diverse kärleksörter, flox och annat. Idag är det så dimmigt ute att jag är rädd att trampa på Matisse om vi går ut tillsammans, så det får vara. Kanske man skulle ägna sig åt lite inredning istället? Häromdagen höll jag ju på med ledningsarbete, men nu är det en klocka som borde byta plats. När jag gjorde en större ommöblering i TV-rummet tidigare i vintras, så hamnade min gamla farafarsklocka alldeles galet. Om jag ska kunna se hur mycket klockan är, kan jag absolut inte sitta i min lilla myshörna utan måste då resa på mig och vandra ut i mitten av rummet. Så kan vi ju inte ha det. Man ska inte resa på sig mer än nödvändigt!

Jag har också ägnat stunder åt att lära känna Maestro, min nye katthyresgäst, lite mera. Han är en stadig herre i sina bästa (5) år, och väger 6 kilo. Där morrhåren sitter fast har han svarta fläckar, vilket ger honom ett leopardliknande utseende. Han snarkar gärna när han sover och pratar när han är vaken. Jämfört med Matisse som gärna sladdar i kurvorna när han tar sig från ett rum till ett annat, så skrider Maestro fram med värdighet. Han flyger inte heller upp ohejdat på olika platser (rumsbordet är enda undantaget) utan undersöker allt på ett mera stillsamt sätt. Som en vaktmästare på sin inspektionsrunda. Lång är han ju också, så han når att se rätt högt bara genom att ställa sig på bakfötterna. Han har nu insett att Matisse inte är ett hot, a la målsökande raket, som man måste försvara sig emot och låter Matisse i princip härja ifred. Det har hänt att de delat matskål, men för det mesta går Maestro undan om han står och äter och Matisse kommer. Då sätter han sig hellre på en pall i hallen och väntar tills Matisse ätit klart. Han finner sig också i diverse underliga beteenden från Matisse. Som t ex att mycket närgånget nosa på Maestro ända från svanstippen och över hela kroppen, efter varje gång han har varit ute. ”Sniff, sniff, sniff…”
Maestro har också noterat exakt vilka som är Matisse favoritplatser här inne och tar gärna dem i besittning. Särskilt dem som är nära mig, t ex jämte datorn, nära mitt ansikte i sängen, hos mig i soffan osv. Detta resulterar förstås i en massa pipande från Matisse (som själv tror att han går omkring och ryter). Jag förmodar att Maestro tror att om han är berättigad till samma platser nära mig, ger det honom samma status som Matisse. Eller nåt. Än så länge passar jag och Matisse på att ha ”nära-stunder” när Maestro är ute. Vi får se hur det blir med tiden.

4 kommentarer

 • Baronessan

  Härligt att Matisse hjälper dig i trädgården med utredningen 🙂
  Härligt också att det går bra med missarna. Maestro ser ut att vara en mysig katt. Han har ju en sån perfekt stoppa-huvudet-i-och-nosa-fläck på maten! Men det kanske han inte tillåter. Än.

 • admin

  Magen ja! 🙂 Jodå, den får man nosa i om man vill! Han är inte knusslig på den punkten, jag har redan provat! 🙂

 • Shirouz

  Vad bra att det går bra! Tänk, det där med att nosa i magen får man bara göra med Styre på vissa utvalda stunder (som han väljer givetvis) Asta däremot älskar att bli klappad på magen, man kan nästan höra hur Styre fnyser om han råkar gå förbi.
  Och visst är det skoj att lära känna en ny katt? De har så olika personligheter, precis som människor 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.