Blandat,  Blogg

Feedback

Efter min senaste blogg fick jag positivt gensvar, bl a av Sten som är en fd anställd inom omsorgen men som nu arbetar som senior konsult. Han har en välskriven blogg som heter Omsorgsbloggen, där mycket tänkvärt finns att läsa.

Jag tycker om att ”arbeta med” gamla människor – eller egentligen helt enkelt: jag tycker om gamla människor. Jag hade gärna blivit fastanställd inom hemtjänsten om jag fått. Men att gå en utbildning till undersköterska o dra på mig studielån i min ålder, när det i dagsläget är väldigt liten chans till anställning ändå, är ingenting jag kan göra. När det gäller mitt arbete som timvikarie, så vet jag inte hur länge jag kan fortsätta. Dels får jag bara strödagar – så det skulle aldrig gå om jag inte får a-kassa eller annat arbete upp till. Om jag kunde ”hänga i” en längre tid, så kunde det kanske bli mer och mer med tiden, och kanske t om något längre vikariat. Men nu är min kvot för tilldelade dagar (75) att få a-kassa för deltidsarbete snart slut och jag vet inte hur det blir sedan. Med någonting.

Just idag känner jag ingen lust till någonting och promenaden jag tänkt ta, blev inställd pga sviktande kurage. Jag har i alla fall lyckats knåpa ihop en ny jobbansökan – som lokalvårdare. Men då de vill ha folk med dokumenterad erfarenhet till allting, så lär min chans att få det vara liten. Dessutom var det på halvtid (men med chans till mer framigenom) så jag vet inte ens om jag kan ta det om jag skulle få det.

Men det är visst meningen att man ska tänka positivt, vara glad, ha gott självförtroende, vara påhittig, kreativ och gud vet allt… Just nu känns det tillräckligt jobbigt att bestämma vad man ska laga till middag…

2 kommentarer

  • Antonia

    Dokumenterad erfarenhet om att du kan städa. Ganska roligt. Men det har man gjort ju i hela livet även om det är inte storindustri man har städat.

    Men hoppas att du får når jobb som du kan leva med och trivas med.
    Kul med uppbackningen från Sten.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.