Blandat,  foto

Nikon-dags

Idag har jag lyckats montera remmen också, så jag kan ha den runt halsen. Känns mera säkert så, så fumlig som jag kan vara ibland… 🙂
Men det krävdes faktiskt en bruksanvisning för detta tilltag.
Sedan installerade jag programvaran (som jag nu funderar på att ta bort igen, eftersom den verkar onödig…) och det lilla meddelandet som kom upp när man var klar, tyckte jag var gulligt, om än väldigt underligt! Det är väl nåt översättarprogram som varit i farten.
(Klicka för att se större, så du kan läsa!)

Så har jag legat i soffan och läst på lite i handboken. De har små käcka varningar där, om saker man ska akta sig för. Bl a står det:
”Var försiktig när du använder sökarens dioptrijustering så att du inte oavsiktligt sticker fingret i ögat!”
Så varnas det för när man ska ta motljusbilder:
”Vid fotografering i motljus måste solen hållas på behörigt avstånd från motivet. Solljus som fokuseras in i kameran när solljuset befinner sig i närheten av motivet kan orsaka brand!”
Jojo, det är mycket farligt som kan hända när man fotograferar. 🙂
Så var jag naturligtvis ute och provfotade lite. En blomma och en humla blev det. Humlan blev väl något lite oskarp för det blev taget lite hastigt när humlan plötsligt kom och satte sig. Men hyfsat ändå, tycker jag.

3 kommentarer

 • Lairama

  😀
  Det är en livsfarlig hobby vi har…
  Finfina kort har du fixat till trots faran, anar att det kommer bjudas på många vackra bilder framöver.

 • Siri

  Hallå!
  Fiiina bilder, jag tycker mycket om humlor…
  Beundrar dig som orkar läsa manualer!
  Själv hatar jag det, kan inte lära mig genom att läsa, vill att nån berättar och visar! Min man brukar mumla ”RTFM” genom sammanbitna tänder när jag skriker på hjälp vid test av ny tekniksak… (read the fuckin manual)
  Ha det gott och fotografera på!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.