Blandat,  Blogg

Apropå konst

Var det någon som såg filmen ”Förvandlingen” i fredags natt? Originaltitel: The Shape of Things, med Gretchen Mol och Paul Rudd i huvudrollerna, från 2002. Den har även visats tidigare.

Man kan undra om det var en tillfällighet att den visades nu – för det verkade faktiskt som det var en tanke bakom med all debatt om vad som är konst eller inte. Jag har sett den tidigare, men nu såg jag den faktiskt med andra ögon, just därför.
Det handlar om en tjej som inleder ett förhållande med en alldaglig kille och får honom att gradvis ändra sitt utseende till det bättre (både genom frisyr, kontaktlinser, träning och även en smärre operation) och till följd av detta får han även bättre självförtroende.
I slutet av filmen visar det sig att förhållandet bara varit en bluff och att hon enbart utnyttjat honom för ett pågående konstprojekt, för att visa hur man kan påverka en människa till att göra saker av egen fri vilja, som förändrar både honom och hans omgivning totalt.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.