Blogg,  Humor

Djurens vänner

Efter att ha suttit och letat efter ett recept, hittade jag även denna sidan via en länk som presenterades: Restaurangguide Menyer.se – Restauranger Stockholm 13 maj 2008 … Interaktiv restaurangguide för Stockholm med kompletta menyer, bilder, recensioner, mm. Detta tyckte jag var så roligt att jag satte ihop denna lilla meny. Kan undra om en restaurang med den menyn skulle överleva så länge? Full av inspiration, kunde jag inte hejda mig utan satte även igång med att söka efter recept på hamster… Men nej, alla recept som kom upp var på mat TILL hamstern! Det var ju för väl….

Kalle Kanin

Hängd och flådd enligt tradition. Därefter har han legat i en mariand av olja, salt, peppar och kyndel, innan han stekts i lergryta för att behålla saftigheten. Serveras med en sås av kokt gnocchi, bondbönor, kantareller och sparris. Kokt potatis.

Farmor Anka

Uppsprättad på gammalt vis där de inre organen har ersatts med apelsinklyftor, marinerade i sambal oelek. Brösten har legat över natt i marinad av ingefära, salt, kanel och öl. Ugnsstekt i sitt eget fett. Levern har tagits tillvara och anrättats separat som en pastej och kan fås som entré. Serveras med ångkokt ris och sötsur sås.

Hönan Agdas ungar

Innan de nått puberteten och deras lår ännu har den eftesökta fräschören, halshuggs de och smörjs in med olja, salt, peppar och timjan. Slutligen grillas de i medelvarm ugn tills skinnet fått en knaprig yta. Serveras med klyftpotatis, kall Cremé fraiche-salsa och steakhouse fries.

Nasse Gris (den svarta grisen Cinta Senese)

Rosmarin och salvia är favoritkryddorna och har gnidits in i skinnet tillsammans med salt och svartpeppar, vilket ger en fräschör till den annars något svinaktiga smaken. Serveras helstekt inklusive knorren på svansen. Ris eller potatis.

4 kommentarer

 • annette

  Kreativitet och fantasi lider Du ingen brist på i alla fall;)

  Ja, Du Laila att fira NyÅr i ”kojan” kommer jag att göra fler ggr om tillfälle ges, var verkligen underbart, är inte mycket för annat festande och högtidligheter så det här passade mej handen i handsken.

  Kramen på Dej!

  annette

 • Antonia

  Ja, men var så säkert att det skulle bli en succe. Varför humla om saken, om man är inte vegeterian. Äter man kött så är väl inte överraskande att man ska ha ihjäl maten innan.

  Mina föräldrar hade kaniner för att kunna ha färsk och god kött hemma. När jag ringde vid ett tillfälle så grät min mor, och på frågan varför sa hon att en gubbe håller på och flår kaninen.
  Och när jag undrade varför hon gråter för det, när det är ändå hon som ska steka de i stekpannan, svarade hon: de är inte lika gulliga när de väl kommer så långt. Och då ger det inget längre.

 • Bosse

  Jag var med om att slakta, flå, tillreda och äta upp en kanin i Spanien en gång. Det var lite jobbigt och inte särskilt välsmakande. Men din matsedel gjorde mig hungrig.
  🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.