Blandat,  Blogg

Advent-larm

Det är (var) den andra advent idag (igår). Och jag kan meddela att min brandvarnare fungerar! Det var väl bra? Väldigt högt piper den.
Nå det var väl rätt åt mig, jag som alltid har skakat på huvudet och undrat hur folk kan glömma bort ljusen…
Det går jättebra att göra, kan jag meddela. Man gör som så att man sätter sig vid TV:n med tända ljus. Sedan blir det reklam och filmen var inte så bra ändå, så man går tillbaks till datorn och börjar döpa om och sortera ungefär 2000 filer. SEDAN piper larmet!
Helvete vad rökigt det blev… Brandfilten, drag i stropparna, nyckeltavlan hängde visst med, hej o hå, kväva kväva och det piper så HÖGT…! Öppna tvärdrag för röken och ställ ut staken.
Sådärja. Och tyst blev det också. Mossan var ny för i år. Sån där med anti-brinn-medel i…

Nu blir det ingen mer advent här i huset, för ljusen har redan brunnit ner och staken är så ful och svart…

Och vad gör jag uppe klockan 4:50?? Nej, jag är inte morgonpigg, jag har inte kommit i säng ännu… Undra på att det går som det går. Nu ska jag försöka sova. Natti natti.

5 kommentarer

 • Bitte

  Vilken jäkla tur att det inte blev värre! Undrar om du blev lika rädd av ditt larm som jag blev av vårt inbrottslarm en tidig morgon för några år sen? Maken skulle iväg på tjänsteresa och bli upphämtad med taxi jättejättetidigt på morgonen. När han gick råkade han aktivera vårt larm, han var väl inte riktigt vaken, anar jag. När jag klev ut genom sovrumsdörren gick larmet igång med ett jäkla tjutande.

  Behöver jag tillägga att hela dagen var helt förstörd efter det….?

 • Antonia

  Det är just därför jag inte har ljus hemma. Jag är jätte nojig, knappt vågar gå på toaletten om jag ändå tänder ett ljus, trots att jag inte har mossa eller nåt annat runt ljuset, att den står på glas underlägg.
  Ibland går jag in i småbutiker som har tända ljus överallt, på hyllor, nära kläder jag får typ panik och går ut.

  Tur att du kunde kväva, och det blev inte större skada.

 • Warg

  Brandvarnare är bra. Råkade ut för samma sak en julafton. Vi var i sovrummet och höll på att klä om när brandvarnaren startade. När jag kom ut i köket stod hela adventsstaken i brand. Fyllde en tillbringare med vatten och hällde över den tills den slocknade. Har aldrig haft någon adventsstake med levande ljus sedan dess.

 • Baronessan

  Du gör saker och ting ordentligt du. Hålla på och fjösbränna ljus är inget för dig – full brand ska det vara! Tur att du var hemma i alla fall. Annars hjälper det ju inte med brandvarnare heller. Men visst är det lätt hänt. Så man ska alltså inte lita på ”obrännbar” mossa heller. Där ser man. Så bra att du kom lindrigt undan!!!

 • Kvastskatan

  Ja det där var ju oxå ett sätt att fira advent på? Slå ihop å ta alla på en å samma gång lixom. Lite annorlunda. Galning där!!

  Tur det gick bra. Bättre att bli rökförgiftad.. än att det har brunnit i huvet på en..

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.