Blandat,  Blogg,  Humor

Denna dag – ett liv

Städdag idag. Det bestämdes igår. Av mig. En sak är säker, det är inte bara ganska trist att städa, det gör ONT också. Fram med dammsugaren. Jävligt tråkigt. Om man har ont i ryggen innan, så får man tämligen säkert mera ont i ryggen av att gå ”nästanböjd” och hasa denna tingest över golven. Matta. Sådärja, tryck med tårna på borst-omställaren. AJJ! Knappen är hård och ovilllig och det gör ONT!
Två våningar, sex rum, två hallar, grovkök, kök, badrum, extra toa. (Ja jag är ensamstående. Men det är ett gammalt, billigt hus och en del rum pyttesmå… försvar,försvar…) Blir svettig. Klart. Sätter på en maskin tvätt. Nu är det fram med hink och mopp. Jag fått upp ångan riktigt. Lättare än med dammsugaren, men det gör ont det med, när man böjer sig för att nå längst in under sängen och sedan slår i huvudet. Bra att jag har några heltäckningsmattor = mindre golvyta.
Fan vad fönstret här var skitigt då! Hämtar trasa, fönsterputs samt gummiskrapa. Det börjar ösregna ute. Torkar som en besatt runtomkring, putsar glasen och gör fint. Öppnar. En svärm tjocka svarta flugor kryper fram ur springorna. Sitter där och äcklar sig. Går ner i hallen och släpar upp dammsugaren igen och suger upp kräken. Svär över dammsugaren som slår mig på vristerna när jag kånkar ner den igen. Ont!
Ruska ruska alla dukar och även de extra filtar som ligger och dräller i de bägge gästrummen. Ska ju göra i ordning inför min Australien-gäst som kommer snart. Ruska, skaka, dammtorka runt tavlorna och på alla hyllor. Toaletterna. Muslort??! Jaha, de har lyckats få bort Svinton som jag proppat i i skarven mellan golv och toalettrör i övervåningen. Kollar toadörren. Ser den inte lite skiten och sliten ut? Trist liksom. Jag kan ju måla den röd? Färg finns kvar från när jag målade om härnere förra hösten. Hämta målartvätt och torka rent. Hänger upp tvätten och sätter på en maskin till när jag passerar tvättstugan igen, för att ställa tillbaks målartvätten. Ser min blick in spegeln. Är den inte lite febrig? Galen på nåt sätt? Men jag känner mig energisk. Upp med färg och målarpensel. Måla måla. Röd toadörr! Hej vad det går. Kollar runt efter mer att göra. Badkaret! Spraya, skrubba, spola. Vitt och fint. Kylskåpet torkas ur ordentligt också. Och skåpet under diskbänken! Uja mig som där ser ut! Men snart luktar även där citron och sakerna står uppställda i givakt.
Det ser lite tomt ut på golven… det ösregnar ute och mattorna hänger kvar på verandan… nåja, de behövde kanske tvättas ändå. Tar in dem och draperar över badkaret. Så hittar jag en förpackning med savetter som är avsedda att rengöra monitorer med. Antistat-behandlade. Perfekt. Nu ska jag kunna se alla bloggar utan andra dimmor i vägen än de jag själv förorsakar med min dumma cigarrettrök.
Lämpliga låtar från min spellista avlöser varandra och nu börjar Steven Tyler sjunga ”Dream On” och jag känner att det suger i magen. KAFFE och en stund med Terry Pratchett i soffan innan jag går online och upptäcker att jag blivit nominerad (se nedan). Nu måste jag vila…

4 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.