Blogg,  Djur,  Poetiskt

Precis så…

Så som Ann beskrivit det, är det! Jag kunde inte sagt det tillnärmelsevis bättre själv. Så vackert att ögonen tåras!

”Nu lyssnar jag till porlandet hos Herrman och Skalman och det låter lite som en sjungande bäck någonstans i en skog
och med lite fantasi kan jag tänka mig mossa och barrklädda stigar, rotvältor som gapar och rådjurens nyfikna räddögon.
Och då minns jag friheten, den där jag inte alltför ofta har känt men ändå några gånger i livet har den funnits nära och alldeles intill.
På hästryggen, med spelande svettvarma muskler och doftande läder under mig, och hovklampet sjungandes i marken, och så det där samspelet, det tysta språket som förmedlades från kropp till kropp och med mjuka, lågmälda tonarter. Där i ett förunderligt samarbete och med en respekt man inte ofta finner, där fann jag en frihet större än något annat.
Där, ridandes i skog och mark, på henne den finaste av alla, den lyssnande och känsliga, som vid min minsta lilla tanke direkt visste vad jag ville.
Och vi tog oss fram längs mjuka, sandvägar som ringlade sig som ormar längs med åkrarna och de fyrbenta med sina nyfikna räddögon stod stilla i flock när vi kom och precis när vi nådde fram jämsides for dom iväg i en vild galopp och det var ett tecken för henne och en tillåtelse från mig att då, just då skulle vi också springa med vinden. Och vi sprang och vinden fanns med oss och de nyfikna rädda sprang med tills de plötsligt for iväg åt ett annat håll.
Sedan på långa tyglar och djupa andetag framåt i sakta mak och glädjen sprang ännu i vinden och manade kom kom ännu en gång och hon den fina, vackra spände sina muskler och frågan fanns där..får jag…ska vi…och jag visade med min kropp…ja ja….en gång till….och vi flög med vinden och vinden flög med oss och jag visste då och jag vet nu… att där..
där fanns friheten….”

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.