Blandat,  Blogg,  Djur,  foto

Nu är det så där igen… 😪

Dagen efter den härligt pigga turen i förra veckan, så tog vi bara en kort skrittur, med en liten bit trav, efter att hon fått nya skor. Ifall hon skulle vara stel, tänkte jag. (?) Men hon kändes helt ok.

På onsdagen var jag i Göteborg hela dagen och röjde i huset. Men på torsdagen red vi Ivarsson-rundan. Flera galopper. Pigg och gick fram bra, men på ett helt sansat sätt.

På fredagen red vi runt Århult. (Jag ledde henne upp genom bokskogen.) Nu kändes hon plötsligt mer dämpad. Hon ville ”i huvudet”, men kroppen orkade inte riktigt med. I början tappade hon dessutom vänster bak 2 ggr i rak följd! Så något gjorde ont i höften.

Hon fick galoppera där hon ville efter Århult mot sjön och sedan backen upp mot Fällesåsen och gick ut energiskt, men orkade inte hela vägen och bröt av självmant innan hela ”galoppsträckan” var slut. Hmm… 😒

Så i lördags, var det hopsläpp med de två nya frieserstona. Det blev ett väldigt springande till att börja med, men Cola tog bara upp jakten i ett varv – sedan var det mest Roy som stod för springandes. Så bra, tänkte jag…

De fick ett par dagar på sig att ”bonda” i hagen och måndagen regnade bort. I tisdags kom solen, täcket åkte av och en massa lös päls borstades av. Sedan tog vi en promenad och allt kändes frid och fröjd. ???

I onsdags kunde hon däremot knappt gå, efter att hon stått still i stallgången medan jag borstade och sadlade inför ridturen! Bakbenet hängde inte med alls! Vi gick ändå optimistiskt bort till våran sten (hon MÅSTE ju röra på sig) och längs vägen så gick hon faktiskt bättre och bättre. Jag beslöt mig för att sitta upp för att känna efter. Hon kändes riktigt bra, där längs banvallen, och gick villigt fram utan att jag ställde några krav. Så vi fortsatte, fast naturligtvis bara i skritt. Vi ett par tillfällen senare, när vi skulle flytta sidvärtes lite, kom hon självmant upp i trav, typ två tre steg, innan jag avbröt det. För trava kunde hon ABSOLUT INTE! Det kändes helt fruktansvärt! 😪 Men skritten gick fint och vi tog risskogen hem och sedan jobbade jag henne en liten aning och ryggen kom upp så bra och hon kändes mjuk och fin.

Igår skulle vi göra samma sak, men hon gick så stappligt att jag promenerade henne ända bort förbi Ivarssons, där risskogen börjar. Där satt jag upp och red hem henne. Men satt av i förtid. Ingen mjuk känsla alls idag inte.

Idag fick jag höra av Lisa att hon tydligen jagat de båda svarta som bara den, emellanåt! Trots att det syntes tydligt att hon hade ont! 😶😔 Fan, jädra häst som ska förstöra för sig själv på det där viset. Hon behöver ju inte jaga! De springer ju iväg bara hon viker öronen bak åt dem.

Idag tog vi bara promenad, efter allmän omvårdnad med löspäls-borstning. Vi gick först ner till Apel, där hon fick mumsa på massa små gröna strån som växte glest där.

Innan vi gick hem, tog vi en liten avstickare över bron mot landsvägen med, där det helt lämpligt passerade ett par motorcyklar. Hon kunde inte ha brytt sig mindre, för där fanns ju gräs!

 

Igår var jag dessutom ute och promenerade en sväng med mamma och Matisse. 😊

Det är så roligt när Matisse följer med på promenader! Det har han gjort flera gånger i sträck nu. 😊

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.