Blandat,  Blogg,  Djur,  foto

Undrar…

I fredags, den 5:e, jagade jag runt den tjocka lilla hästen i paddocken i 40 minuter. Jag undrar om inte jag sprang mer än henne!? Trött, svettig och andfådd blev jag i alla fall. Hon var verkligen seg idag och ville helst stå och dåsa i hagen. Sedan så var hon otroligt stel i början! Det såg nästan hemskt ut när jag försökte få henne att trava. Bestämde då att hon får skritta över cavallettibommar. Detta var tydligen också jättejobbigt för hon drog med sig bommarna hela tiden och tyckte tilltaget var hemskt onödigt. Eftersom springa i lina inte gick så kopplade jag loss henne och jagade igång henne i galopp på rakt spår. Det gick fint men hon stannade ju på varje kortsida och väntade tills jag kommit ifatt igen.. Men liiite kul var det väl för hon blåste högt och lyfte svansen sådär, vid ett par sådana kortsidestopp. Jag fortsatte ”jaga” henne ett antal långsidor och sedan kopplade jag på linan och hon fick hoppa ett hinder ett par gånger. Det gick väl sådär. Hon tog sig över. Så då fick hon en godisbit och så prövade vi på volten, i longeringslina. För jag ville se. Nu var hon ju uppvärmd och hon gick heeelt annorlunda! Jämn, fin, sansad galopp som hon höll igång ett par varv, då jag passade på att bryta av innan hon skulle göra det… Sedan tog vi en kortkort promenad.

Men som sagt: jösses så stel och eländig hon såg ut i början! Men okej, så länge det blir bättre efter ett tag, så.

I lördags blev det alltså ingenting, för då var det Göteborg, hyrbil, packa, bära, lyfta och släpa hela dagen. Det blev aldrig att Camilla heller kunde. Andreas kom upp med Alicia och hjälpte mig och sedan låg de över när vi fått burit in allting från bilen här hemma.

I söndags blev det en ridtur trots allt. Efter att Andreas och Alicia åkt vid 16. Så här ett par dagar efteråt fattar jag inte att jag orkade! Jag var skittrött, både i armar, ben och huvud. På morgonen var jag och lämnade hyrbilen och hämtade tillbaks min. Sedan var det fika, promenad och lunch och kaffe och disk oavbrutet. (Ja lunchen var ju middag för mig och mamma.) Men som sagt, ridtur blev det. Vi red banvallen bort och plötsligt ser hon ett osynligt spöke borta vid hygget nånstans och vill absolut inte gå. Bara reser sig och vill vända hela tiden. Att gå i serpentiner idag hjälpte inte. Men när hon fått stå med långa tyglar en stund med mig smackande uppepå, så tog hon så småningom några tveksamma steg och snart kom vi förbi. Men hon fortsatte vara lite spänd några minuter till. Hon måtte ha hallucinationer!! Sedan red vi ner den där parallella stigen tillbaka och därefter Ängavägen runt Ivarssons. Där tog vi den enda galoppen (pigg, glad men sansad) för mot Fritzons var det hundpromenerare x 2 på vägen. Men det blev ändå en mysstund med mitt ❤

I går red jag ner till banvallen först, för att hon skulle värma upp lite innan vi knatade upp för backen mot Fällesåsen. Men jösses så illa det gick att ta sig upp! Hon stannade hur många gånger som helst på vägen upp – och bara stod… Hon är ju jättetjock nu och det är ju inte bra för lederna, så det är klart att jag oroar mig för att det gör ont i höften när hon går uppför. Men sen är det ju klart att det är jobbigt över huvud taget när man är tjock. Hon var inte andfådd men hade lite kännbar puls när hon stannade och fick vila. Men så småningom kom vi upp i alla fall och när vi rundade hagen mot stugan var hon pigg och glad igen och strax efteråt föreslog hon plötsligt trav alldeles själv! Men jag sa till henne att ”skritta tjugo steg till, så tar vi en galopp sedan” och det gick hon med på. 😊

Vi tog bara den lilla rundan, dvs rakt fram efter stugan och sedan hem genom bokskogen efter nedförsbacken. (Hon kändes alltså helt okej hela tiden, bortsett från uppförsbacken i början.) Sedan satt jag som vanligt av innan branten utför mot slutet.

Hon ser så fantastiskt smal ut på de här bilderna, så det blev två stycken. 🤣 Tänk vad kameravinklar kan ljuga!!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.