Blogg,  Djur,  foto

Äntligen

Igår orkade jag äntligen med en ridtur! Är visserligen fortfarande omväxlande snorig och täppt i hela huvudet, samt hostig, men det börjar lätta nu. Solen sken och det kändes som vår i luften. 🌞

Vi gick genom hagen bort förbi Århult, där jag hade planerat att sitta upp. Men då kom sopbilen bortifrån Sandklevs, så vi fortsatte med mig på marken en bit till. So what, detta var ju ändå bara en skrittsträcka. Först en bit EFTER Sandklevs hittade jag ett ställe att sitta upp på. Genast blev den lugna lilla hästen på alerten. Hon kände väl igen att det snart skulle komma långa galoppbackar (parallellt med Sutarebovägen). Det var skitlängesen vi red här!

Jodå, iväg i galopp bar det och en farlig snöhög dök upp vid ena sidan som hon måste kasta sig för, men hon skötte sig annars ypperligt. Jag är ju så himla nervös inför galopperna numera (särskilt senaste halvåret…??!!) och får en klump i magen. Vet inte vad det kommer ifrån, men det är väl nån sorts rädsla att jag plötsligt ska tappa kontrollen?? Obehaglig känsla i alla fall.

Men det gick utmärkt att bryta av innan den tvära kurvan och sedan släppa på igen. Det är ju liksom inte fråga om lugna galoppfattningar, utan hon går på tårna med nacken rest och så KASTAR hon sig iväg i flygande start! Men hon brukar lyssna när jag säger ”vänta”. Tror hon vet att det betyder att hon SKA få galoppera, men bara inte just denna sekunden. 🤣

Sedan var det ju nedförsbacken innan nästa uppför. Hon höll sig i skinnet och sen släppte jag henne uppför. Efter det var det en bit galopp på plan mark innan vi gick genom snårskogen över till vägen ovanför platån. Sedan småtaktade hon nästan hela vägen tills det blev galopp igen utmed sjön, där jag testade med förhållningar i varje kurva (lyssnade fint) innan hon fick rejsa uppför backen mot Fällesåsen. Det är så vaaansinnigt roligt varje gång när starten gått och man testat kontrollerna och de funkar! 😆❤ Det är FÖRE som jag har en klump i magen jämt…

Efteråt var det en lycklig, svettig liten tjockis som solade sig i hagen. (Ja matte var också lycklig.)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.