Blandat,  Blogg,  Djur,  foto

Mera snö

I går var det ännu en solig och kall dag, men ändå blev det bara mockning. Men det räckte då till!! Tror faktiskt inte att någon mockat hagen i lördags. Fy fan vad med skit det var överallt! Fastfrusen och stenhård! ”HACK, HACK, HACK!!” Men de välvilliga kräken spädde vänligt på med nygjord, mjuk skit också, så fort jag fått rent en liten yta. Även inne i ligghallen var det rätt många hårda skithögar som gömts under halmen. Fler än vanligt. De var ju iofs lätta att få upp, men det skulle ju ändå krafsas omkring och grävas och ha sig. Jag var total slut och genomsvett när jag var färdig och då var det ändå dags att åka till jobbet.

Idag kom det mera snö på förmiddagen! Det blev säkert 5 cm till. ❄❄😊 Åkte till stallet vid tio för det var dags för nya skor och hovis kom halv elva. Det blev bestämt att Cola skulle fortsätta ha hel sula i sin högerhov denna perioden med, tills sulan vuxit ut ordentligt även inne i trakten och ger ett bättre skydd mot vassa stenar.

Sedan red vi ut i yrvädret. Härligt med såpass med snö att rida i! Men jag höll mig ändå till skritt i och med att hon är barfota bak, för LITE halkigt kunde det ju faktiskt vara där snön låg packad… Alltså jag tror säkert att det funkat med sån där ”långsamtrav” med små steg och även en långsam kort galopp, men jag kände mig inte så säker på att kunna få till just det. Min nervösa hjärna påpekade gärna hur lätt hon t ex kunde fläka sig bak om hon skuttade till lite eller vid själva inbromsningen om hon for iväg fortare än matte tänkt…

Hon var härligt avslappnad och lugn i huvudet 4/5 av rundan men längs den sista biten på banvallen på hemvägen blev hon väldigt otålig och undrade när i allsindar hon skulle få springa?? Först var det mest att hon taktade lite emellanåt, men sedan började hon bli frustrerad och leta efter saker att ”bli rädd” för istället… Men hon skötte sig allt fint ändå. Det var mest jag som satt och muttrade över mig själv. Sa att ”om jag ändå inte hade varit så feg och dessutom varit hundra på att kunna få henne att hålla sig till jättelugn trav resp galopp, UTAN skutt och halk…”

Sedan var det till att åka hem och skotta framför garageinfarten och sopa av trappen. Sedan ringde jag mamma som dels var orolig över massa papper som hon skulle skriva och skicka och hon hade inga frimärken och vem skulle posta? Och sedan sa hon att jag aldrig kommer att få in rullatorn i min bil!! Och så var det hemtjänsten som ”hade pajat tvättmaskinen.” Den centrifugerade inte, sa de. Och sedan var det pannan. Inte kan hon lämna huset till sitt öde, för den måste skötas om. Man måste ner med jämna mellanrum och torka lite olja som läcker nånstans ifrån…

Det sistnämnda har jag inga bra svar till, för det begriper inte jag heller. Eller vem som lagar sånt? Jag sa att jag ska ta upp det med mäklaren när jag träffar henne. Jag sa också att jag kommer upp till henne runt den 16:e för att bl a hämta krukväxterna och då tar jag även med mig det där som skulle postas o vi kan kika på tvättmaskinen utifall att hon har nån tvätt då.

Jag känner mig mentalt slut faktiskt.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.