Blandat,  Blogg,  Djur,  foto

Jahapp

Denna rubrik var den bästa jag kunde komma på. 😆 Idag tog vi en promenad igen. Första biten gjorde vi sällskap med en stallis på sin häst Sheila och sedan pekade jag ut hur hon skulle rida för att komma runt Fällesåsen. Därefter fortsatte Cola och jag en bit längs banvallen. När vi vänt, så möter vi Sheila med ryttare igen. Det hade inte gått så bra uppför backen, för hon hade blivit rädd för älgtornet och bockat och haft sig och inte velat gå, så hennes pilot bestämde sig för banvallen istället. Men vi gick alltså hem igen. Cola gick raskt och villigt men hon höll sig till skritt och med alla fyra fötter på backen, så då får jag väl vara nöjd?

Väl tillbaks tyckte jag att hon kunde springa lite i paddocken. Det ställde hon sig väldigt frågande till. Hon hängde med mig lös ett varv i skritt, men sedan är detta vad hon tyckte var mer passande. I tur och ordning. 🤣

Sedan tävlade vi i vem som kunde stå orörlig längst. Hon vann. Jag började frysa om tårna så jag gick och tog en kopp kaffe och grejade lite i stallet tio minuter. När jag kom tillbaks stod hon fortfarande kvar på samma fläck.
Något kraftfoder ville hon inte ha. Suckade högt och pep lite halvhjärtat istället, eftersom gnägga kändes för jobbigt. Sen fick hon gå ut i hagen. 😂

Tidigare idag på morgonen, när jag jobbade, så var det så himla vackert när solen gick upp efter en dimmig inledning. ❤

Så såg jag älgen som så ofta uppehåller sig kring en brukares hus. Den stod nere vid sjön och jag stannade till i en liten backe och började filma. Strax kom den gåendes och skulle snart korsa vägen där jag stod. Jag såg fram emot att få den på film på riktigt nära håll då – för att se den behövde jag bara sakta krypköra uppför de sista 2 – 3 meterna upp till backkrönet! Tror ni det funkade??! Nej naturligtvis slirade bara bilen där i det blanka isiga underlaget! Jag var tvungen att backa ända ner, ta sats och köra upp igen. Då var ju älgen redan långt upp mot skogen höger sida om vägen. 😡 Jag blev så besviken. Men här är ju den snutten som blev, i alla fall.


Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.