Blogg,  Djur,  foto

Hovböld

Nu ska jag försöka fatta mig kort. Var i Slöinge i onsdags och Viktoria körde oss. Summa summarum blev resultatet att hon förmodas ha haft en hovböld som till största delen öppnat sig själv – då när jag ställde in henne på box i fredags och hon verkade bättre i lördags. Men det öppnades en aning till så att allt säkert skulle komma ut och sedan förband på. Slapp dock gips. Och det blev ingen röntgen. Så vi hoppas att diagnosen är rätt!

Förbandet ska vara på fem dagar och får inte bli blött. Men hon får ut och röra på sig om det bara inte blir blött. !! Duh! Det är snö ute! Och hade det inte varit det så hade det varit regn och lera. Alltså: stå på box = enooormt uttråkad/frustrerad häst!

När jag tar av bandaget kan sko slås på igen, (med tjärdrev i hålet, samt sula) – OM hon är ohalt i trav! Eftersom jag inte kan springa med henne i trav, barfota på en framhov, på vass grusväg och tro att hon inte haltar, så ska vi åka till UPH i Okome och testa henne där på deras testbana. Sara har lovat köra oss. Sedan har Anna (hovis) lovat komma o fixa skon när vi kommer hem, OM hon går rent!

Jag har INGEN plan B för hur vi ska göra om hon fortfarande haltar. Den möjligheten får inte plats på kartan.

Idag tyckte jag så himla synd om Colahästen så jag tog ut henne på en ”promenad” ett varv runt stallet, efter att ha varit instängd i boxen i 7 dygn… tänkte att en så kort stund i det kalla och sen in i det torra spånet som suger upp väta, går ju bra. Förväntansfull blick, storögd, rest huvud, luktade på snön… såg ut som ett barn på julafton.
Så tog jag in henne i stallgången igen.

Såå besviken och frustrerad hon blev! 😥Började pipa högt och bocka och studsa när vi kom in i boxen så jag fick skynda mig ut innan något hände. (Mig alltså…)

Hur ska detta gå sedan?? Skritt i fem dagar?? Hur fixar jag det i halksnön? 😱

Och hagen – ska jag släppa henne till de andra med en gång hon fått skon på sig eller? Det är väl lika bra, så får det bli skrittur dagen efter.

Och ja, just det, nämnde jag snö förut? Det har nämligen kommit lite. Det har småsnöat lite sen i förrgår och är runt -1°, så det är väl lite fint… Om det kom lite till och fortfarande var kallt, skulle det vara ännu bättre för det är fortfarande hård mark och lite halkigt. Mer snö gör det mjukare.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.