Blandat,  Blogg,  Djur,  foto

Syndaflodens tid är här

Idag hann jag ta en dryg halvtimmes promenad med Cola innan regnet började. Sedan till kvällen började även vinden. Mellan 15 och 20 m/s. Det är tydligen vad vi har att se fram emot de närmaste tio dagarna, dag och natt, enligt smhi!? Jo, och så kommer det ju att smygas in några timmar med snöfall också lite här och där innan regnet fortsätter. 😝😳

För övrigt blir jag inte klok på hästeländets mående. Jag skrev ju om den aningen varma kronranden och den orena gången som var svår att härleda orsaken till. Tycker inte att jag kan känna nån värme där längre, vare sig igår eller idag. Hon är ju inte ens svullen över höger bakkota längre sedan några dagar. Och det är ju bra. Igår gick hon ändå lika ynkligt sakta under vår minipromenad. Ville inte alls. Idag kändes hon dock mer som sig själv. Traskade på i hyfsat tempo ändå och envisades inte med att stanna hela tiden. Och jag funderar… kanske var det aldrig hoven? Kanske hade hon fått någon liten mini-sträckning i t ex armbågen eller så? Typ som när man fläker sig, fast en mild variant?

Inte fan vet jag vad hon sysslar med där ute i hagen egentligen!! Svullna kotor i några dagar, sedan bulor i skallen, därefter oren gång och ovillig att gå! Det är väl lika bra hon får gå där och skrota i syndafloden som ska vara nu ett tag då. Så får vi se hur hon beter sig sedan! Då är det väl dags för brunst igen, kan jag tänka mig.

Igår var det juldagen. Då kom Andreas, Elisabeth, Alicia, Isabella och Clara hit!! Äntligen fick jag träffa småflickorna!! Så söta! Och lika som bär. För tillfället kan man skilja dem åt på vem som har störst kal fläck på bakhuvudet! 🤣 Det är Clara. Samt att Isabella fortfarande väger mer. 400 gram. (Men det var inget jag kunde avgöra.) Andreas sa att han får väl se till att raka en fläck sedan när håret växer ut. Men annars funkar ju tatuering. Får man tatuera barn under ett år? 😂🤣

De kom vid halv två och vi hann med att äta två gånger, fika en gång samt ta en promenad emellan, innan de åkte hem vid niotiden. Alicia frågade var min kompis var? Både jag och Andreas och Elisabeth såg ut som frågetecken och det dröjde en stund innan vi kom på att hon menade min mamma, ie gammelfarmor!! 😍 Jag förklarade att hon hade ramlat och slagit sig och var på sjukhus för doktorn måste laga… Alicia nickade och sa att hon hade också varit på sjukhus en gång och de hade ploppat i hennes finger och tagit ett prov där.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.