Blogg,  Djur,  foto

Pissväder…

I förrgår tog jag bara ut henne i paddocken en liten stund. Kort men kvalitativt. Först på stora volter i lina. Skritt och pyttelite trav i båda varven, där övningarna bestod i att göra halt på kommando. Dvs ”whuoo”. Eller hur man nu ska stava det? Det gick bra, så då fick hon gå lös. Skritt runt fyrkantsspåret. En aning problem initialt med att förstå att hon skulle gå med mig och inte stanna och leta gräs om jag vände in på en volt. Men om jag bara hade pisken under ytterarmen så den pekade bakåt, samtidigt som jag kollade snett bakåt på henne, så följde hon mig som en hund sedan, efter första missen. 🥰 Haltkommando funkade nu med. Sedan tog vi trav längs en långsida, i bägge varven, och hon höll fint jämn takt med mig. Något försenad halt, men…

Igår fick hon bli kvar i hagen i regnvädret, medan jag mockade. Idag kändes det tvunget att ta en ridtur ändå. Det blåste byig vind och duggregnade men vi red runt Ängavägen och Ivarssons. De första galopperna var det inga konstigheter med, men den efter Ivarssons mot Fritzons!!?? Vet faktiskt inte vad som var fel, dvs om det berodde på knoppen eller kroppen?? Fattar inte. Men först fattade vi galopp. Efter ca tre språng, så flög hon åt vänster så kraftfullt att jag gav henne frihet att hoppa över det grunda diket och in i ”grönskan” där innan jag stannade henne. (Ville inte ha ett tvärstopp just där i diket!) Ut på vägen igen och fattade ny galopp. Första två, tre sprången var normala, men sedan kastade hon sig omväxlande åt höger, vänster, höger på ett helt omotiverat sätt och till slut körde hon ner huvudet ner till marken och liksom studsade så. ??? Jag saktade av och vi travade lite smått istället. När vi bara hade den sista biten kvar innan banvallen, så försökte vi igen. Nu gick det bättre, även om hon även nu hade en tendens att kasta sig åt sidan. Men nu stannade det hos henne som en tanke, liksom.

Väldigt underligt beteende! Jag tänker att antingen hade hon bestämt sig för att märkena i gräset efter rundbalarna hade blivit farliga igen? Eller så var det något i ländryggen/höften som kändes fel/gjorde ont plötsligt? Jag vet verkligen inte. Men själva galoppen annars, kändes ju bra. Och hon var pigg och framåt och gick bra. Mystiskt!

När vi kom tillbaks till stallet släppte jag in henne i en box och sa åt henne att torka sig medan jag mockade. Och det gjorde hon. Hela hon var full med spån efteråt! 😄😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.