Blogg,  Djur,  foto

Justeringar

Ja i fredags var det alltså dags för mig att agera nåldyna. Lite laserbehandling blev det också. Och minsann, om jag inte blev lite rörligare i nacken! 😀 Men jag skulle ta det lugnt med armar och axlar den dagen, så det var bäst att avstå ridning.

Men på lördagen red vi. Nu börjar mörkret komma snabbt, märker man. Vi red ut vid 4 och när vi var på hemväg vid fem var det STARK skymning. Red man inne bland träden var det mörkt.

Vi red Ivarssonsrundan med galopp först på banvallen och sedan på Ängavägen.

Den sista blev som vanligt när vi ridit förbi Ivarssons hus och hundgården och det… Men herregud!!! Nu var alla vita plastade rundbalar längs åkerkanterna borttagna! Bara små märken i gräset där de stått. Och där kom vi i full galopp. Vi hamnade rakt ut i bushen där, innan jag fick stopp på henne. Full av fasa. Det måste ju varit slukhål som tagit balarna! Samma sort som tar små oskyldiga arabhästar! Men vi tog oss ut på vägen igen och ställde oss att titta lite på det där läskiga ingentinget. Sedan fick det faktiskt räcka med trav, resten av sträckan. 😉

Jodå, mot slutet av filmen kan man faktiskt se lite… 🤣😅

Igår, söndag, var det lite ridning för instruktör. Yvonne Larsson, heter hon och det handlar om CR, centrerad ridning. Jag var tydligen inte alls sådär sned som jag inbillat mig utan hade tydligen en bra grundsits. Det jag ska tänka på hela tiden är att sitta ner tungt, på blygd- och sittben, och inte knipa med benmusklerna eller driva ”framochtillbaka” med sätet. En liten detalj som hon lade märke till, var att jag tydligen ”skålar” min vänsteraxel (dvs åt höger) när jag gör vänstersvängar! Det är lustigt, för jag har ju själv lagt märke till att när det gäller min tygelfattning, så håller jag högerhanden på normalt sätt, med tummen uppåt. Men vänsterhanden ligger alltid ner! Detta måste ju ha att göra med detta, att jag hela tiden vill ha fram vänsteraxeln! Jag ska tänka på detta. Att dra tillbaks axlarna. 😄

Idag red vi runt Fällesåsen, Århult och upp till Fällesåsen igen. Den vägen hon tycker är så kul att galoppera! En lång frisk galopp från när vi kommit nerför backen till sjön och tills där nerförbacken till Kalles börjar. Sedan kunde hon knappt bärga sig, innan hon fick kasta sig in i en ny galopp längs den där parallella vägen vid Kalles hus. Ingen slamtömningsbil ivägen idag. Det gick lite VÄL fort redan med en gång och jag fick ta i ordentligt och göra flera rejäla förhållningar innan hon lyssnade och jag fick ner tempot lite…

Sedan var hon superdupertaggad förbi Olles hus och hade nog bespetsat sig på att flyga genom hagen hem! (Den vägen som jag ledde henne sist, när jag halkade i geggan.) Men när jag visade henne på den långa backen istället, så var ju det också jätteroligt. Där orkade hon inte riktigt ända upp, precis som tidigare, men jag driver inte på. Den är brant och hon får känna själv vad hon och hennes höft orkar. Hon tog i ordentligt med bakpartiet.

Rättelse: Den långa branta backen är egentligen i två delar. Det märktes mer förr, men efter avverkning och nytt grus, så ser det nu ut att gå i ett. Men jag pratar om den första backen, upp till där backen upp till bokskogen viker av åt höger. Men rakt fram fortsätter det ju uppför en bra bit till.

Efter att ha skrittat resten upp så var hon pigg igen på galopp den sista biten på plan mark, bort mot Fällesåsen. 😍 I nedförsbacken sedan, hemåt från Fällesåsen, så gjorde vi flera halter så hon fick stå stilla några sekunder i nedförslut. Även ett par steg bakåt en gång.

Nästan hemma igen, släppte jag stigbyglarna sista biten – väldigt nyttigt. Sedan skulle jag alltså sitta av. Det gick väl bra, men eftersom jag kände hur stel och mör jag var i benen så ville jag hänga kvar en liten stund först, när jag väl svingat över högerbenet. Rätt långt fram på höfterna. Och rätt som det är så tippar min tyngdpunkt över och jag är SÅÅÅ nära att stå på huvudet ner i backen på andra sidan istället!! 😱🤣

Men det ordnade sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.