Tydligt och klart

Det är bra att Cola talar om när något är fel. Även om hon sätter myror i huvudet på matte. Igår när skulle vi ut och borstning och bootspåtagning etc var klart, så lägger jag på sadeln – och Cola exploderar! Hoppar högt och stryker öronen bakåt och blänger ilsket bakåt. Jag står som ett levande frågetecken. Hon har väl aldrig tjurat vid sadling förr, heller!? Jag sticker in fingrarna där fram, under schabraket, för att dra upp det lite, sådär som man alltid gör. Ny reaktion! Jag sticker in fingrarna igen, bara för att, och trycker lite. Ny reaktion. Jag vickar runt med sadeln. Sur häst.

Så jag tar av den, känner och trycker och klämmer lite över ryggen på henne och vid sidorna av manken. Hon reagerar, men inte lika starkt som när sadeln låg på. Så jag säger: ”okej, vi tar väl en promenad då istället”. Och så går vi. Efter ett tag märker jag att hon haltar på höger fram också!? Inte jättemycket, men hon nickar tydligt för varje steg.

Vi vänder när vi har ca 15 – 20 minuters väg tillbaka och efter 10 minuter så haltar hon inte längre. Mystiskt. När jag känner över henne igen, nu efter promenaden, så kan jag knappt märka av någon reaktion.

Hursomhelst, det här måste utredas! Jag anropar Carola Iderud, vår fantastiska equine optimizer. Hon kommer till undsättning idag och känner igenom colahästen och jodå, ömheten sitter kvar och hon är märkbart stel (stenhård) över muskelpartiet från manken ner mot där halsen möter bringan. Inget att bli orolig över, men förklarar smärtan och även att hältan gick över efter att hon gått och mjukat upp sig en stund. En aning sned i bakpartiet också, diagonalt med främre bogen, men även det muskulärt. Inga kotor inblandade. Så Cola fick hela åtta uppmjukande nålar i sig idag, samt lite lätt manipulering av höger bak. 🥰😁

Fyra nålar bak och fyra fram och Cola var jätteduktig. Sedan tog vi en kortkort promenad och i morgon tar vi en lite längre. Så hoppas jag att vi kan rida på onsdag? 😊

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.