Blogg,  Djur,  foto

Värmebölja

Nu har det varit 28 – 30 grader flera dagar och jag orkar ingenting! I tisdags kväll red jag. Runt Fällesåsen och Århult. På onsdagen fyllde Cola 12 år och då blev det bara äpplen och att strosa runt lite och äta gräs.

Igår blev det absolut ingenting, bortsett från att vi flyttade hästarna till vinterhagen. Där är inte mycket gräs precis, mest annat grönt skräp som de inte äter, men vi hoppas på regn och lite återväxt där de gått innan. Idag tog vi en kortkort, kravlös skrittur i repgrimma och långa tyglar. Nåja, en liten galopp mot slutet blev det med. Men det kunde ju varit mysigare än det blev: själva värmen var inte sååå jobbig att rida i när man väl orkat sadla och kommit upp – men flugorna!!! Miljontals av dem! Jag beväpnade mig med en lövruska som jag satt och viftade med, men det var ju lika många på mig. I näsborrar, ögon, på läppar osv. Fullkomligt vidrigt! 😵 Det var bara under galoppen som det var flugfritt. 🤪

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.