Blogg,  Djur,  foto

En sån härlig dag!

Solen skiner och såret (+muggen) på höger bak är mycket bättre. Vi ger oss av vid ett och börjar lugnt med att gå upp för hela Fällesåsebacken, till den stora uppsittningsstenen. Där får hon först pausa och äta lite gräs. Sedan skrittar vi iväg. Det är väldigt backigt, den rundan jag tänker mig idag, men jag tänker att det får bli på försök. I och med att hon fortfarande går barfota bak, så får det ju bli mest skritt. Hon får bestämma, jag tänker bara erbjuda.

Ibland går solen i moln och då känns det nästan lite kusligt, vet inte varför. Men sedan strålar solen igen och det är så skönt. Cola blir väldigt förvånad när vi tar till höger efter Århult. Det är ju så otroligt längesen. När vi sedan närmar oss Sandklefs, så blir hon väldigt spänd över i vilken hage deras två hästar går? Jag undrar ju jag med, för de kommer gärna i full galopp när nån går förbi hagen. Sakta, på stela ben tar vi oss förbi, men inga hästar??? Konstigt. Det får jag forska i en annan dag. Nu fortsätter vi fram längs Sutarebovägen och jag känner på Cola att hon tycker detta är både roligt och spännande! Att få komma ut lite längre, till ”nya” platser och inte BARA den evinnerliga banvallen! ❤

Uppför den långa backen som går parallellt med Sutarebovägen, har det fällts träd och lagts upp timmertravar, den första biten och allt ser annorlunda ut. Men en kortare sträcka mitt på, där det är som flackast, vågar vi oss på en liten galopp. Sedan tar vi oss igenom skogen där uppe på krönet, istället för att gå ner den branta backen till vägen. Men den skogen måste jag nog gå själv en gång till innan vi rider där nästa gång. För det blir ett väldigt zick-zackande i mjuk mossa där hon sjunker ner och över stock och sten för att hitta rätt. 😆🤭 Och mot slutet, där det är så blött, är det ännu blötare än jag minns det. Jag hoppar av där och vi slingrar oss fram där med och kommer till slut ut på vägen, precis efter bommen där den branta backen börjar upp mot Tranabo.

Då kommer Ragnar (med sär/sambo) åkandes och han stannar och vi pratar en stund. 😊 Sedan går Cola och jag uppför backen och hittar fina uppsittningsstenar i skogen till höger. Då vill Cola absolut passa på att gå in den skogsvägen också! Den ser så lovande ut men jag vet att den inte går mer än 2-300 meter och sen får man vända, så jag brukar jämt säga nej till det. Men idag fick hon och hon blir så glad så! 😍🤩💕

Sedan traskar vi tillbaks igen ut på vägen och fortsätter förbi Tranabo, och ner över stenbron vid Örasjön och upp mot Fällesåsen igen. En liten bit i galopp blir det efter stenbron.

Vi passar även på att ta en kort galopp på grässtigen innan Fällesåsebacken ner, samt på den sista sträckan hem. Man får som sagt passa på där det är skönt underlag. Cola känns jättenöjd med dagen och jag med och efter lite pyssel med kotan hö b. så lämnar jag henne i hagen och åker hem och äter middag. Tack för en härlig dag! ❤❤

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.