Blogg,  Djur,  foto

Det börjar bli bättre…

Igår var vi ute och tömkörde en timma. Det gick bra, Cola gick fram bra och verkade tycka att det var kul och komma ut och ”göra nåt”, även om hon förstås ville att det även skulle innefatta gräsätning! Så vi tog en femminutare nere vid vattenverket. Så övade vi lite lätt på slow-walk. Cola tyckte att det var jääättekonstigt, men gick snällt så sakta hon kunde. 😂 Sedan ökade vi till vanlig skritt igen, så det blev som ett slags intervallträning i skritt! 😁 Men bara en liten stund.

Svullnaden på skenan har gått ner, men fortfarande lite runt och nedanför kotan. Såret vid hovranden har fått en täckande tunn hinna nu, så det verkar gå åt rätt håll. Fortfarande några små muggkrustor kvar här och där, men definitivt mycket bättre, det med. Så idag tog vi en skrittur på 1 timma och en kvart – runt Ivarsson. Tänker att det är bra nu med rörelse även under belastning, så blodcirkulationen får fart i hoven/benet. (Ja naturligtvis i hela henne också! 😂) Det hade slutat regna och enligt smhi-appen, så skulle det inte regna mer nu, varken idag eller i morgon. Naturligtvis började det regna efter 20 minuter. 😂 Men det var ju bara att strunta i.

I början var hon lite ojämn i steget. Gick väldigt kort och kortare med vänster bak, men gick inte alls ovilligt. Det kan ju bero på 1) stelhet i hennes höft, rört sig för lite under en dryg vecka nu. Eller 2) att höger bak ömmar lite när hon trampar ner och böjer kotleden och att vänster bak då sätts ner snabbare för att avlasta. ??

Hursomhelst, så jobbade vi på banvallen. Sidvärtes, serpentiner, halter, ryggning samt pådrivning av bakdelen. Och mot slutet av turen kunde det ändå konstateras att hon rörde sig jämnt och mycket bättre än i början. Och det är ju bra! Hon t.o.m. svängde lite på rumpan ibland. 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.