Blogg,  Djur,  foto

Solsken, föl och snöpligt

I förrgår blev det ingen ridning eller nånting alls av nån anledning (?), efter att jag varit hos mamma på förmiddagen och sedan kom till stallet strax efter två. Jag menar, jag hade ju absolut hunnit och vädret var kanon. Jag vet inte varför, men jag bara borstade henne och så fick hon mat. Men jag hade några trevliga timmar tillsammans med mamma i alla fall! I dessa coronatider kunde vi ändå umgås, tack vare det fina vädret. Jag var aldrig inne i huset utan jag lämnade över det jag handlat och sedan började vi med en promenad ner till mossen och tittade på svanarna.

Efteråt satt vi ute i solskenet och drack kaffe och åt smörgåstårta och pratade ett par timmar. 😊

Igår red vi upp till Fällesåsen. Jag gjorde turen aningen längre genom att rida ner runt banvallen både på utvägen och hemvägen. Som vanligt så hoppade jag av och gick den sista halvan av den långa uppförsbacken. Vi red runt Århult och galopperade de sträckor där det var ”platt” och sedan hoppade jag av igen när vi kom till den jättebranta backen upp mot Fällesåsen igen. Väl däruppe hade jag tänkt mig en galopp till, men vägen där hade blivit så himla hård, (antagligen efter att det körts med tunga maskiner?) så vi travade bara en bit istället.

Men vi tog igen det när vi kom ner till banvallen. Så med tanke på vägvalet idag, blev det inte så mycket jobba av, utan det handlade mest om att hon fick röra på sig ordentligt. Men hon kändes riktigt mjuk och fin och gick bra när vi kom ner till banvallen och hela vägsträckan upp till stallet igen och det är ändå huvudsaken. ❤

Så har ju då Lillan fått världens sötaste lilla hingstföl, natten till igår! Och de var ute några timmar på dagen. 😍

Idag red jag Cola igen. Av nån anledning red jag iväg utan att ha satt på henne joggingskorna bak! Hon gick väldigt segt och ville vända hem hela tiden och då satt jag ju naturligtvis där och undrade om det var för att hon var fotöm eller öm i höften efter backarna igår? Tusan också, jag har ju lovat mig själv att jag inte skulle försätta mig själv i det dilemmat igen!! 😵

Hursomhelst, så bestämde jag mig för att vända när vi kom till där Ängavägen går ner. Eller vi gjorde det lite innan, så vi slapp passera det där trädet som står där till vänster och hotar att lägga sig över banvallen vilken dag som helst… Så fort vi vände blev Cola mycket piggare! Grrr… Nåväl, jag tänkte att då får vi åtminstone galoppera tillbaka. Men av nån anledning så var varenda människa i Ullared ute och gick/joggade/cyklade samtidigt som vi och det befann sig otroligt nog minst en människa på banvallen var femtionde meter under precis hela vägen tillbaka! Så vi fick snällt skritta. Så småningom svängde jag in på skogsvägen mot stallet och tänkte att vi får väl ta en liten kort galopp där då då. Men efter bara tre, fyra galoppsprång så uppenbarar sig helt otroligt ett par ute med en hund, en bit framför oss även på denna väg! Suck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.