Blogg,  Djur,  foto

Dags igen

Jaha, nu är hon alltså skadad igen. 😪😢 När jag kom till hagen för att hämta henne, så stod hon bara där och var allmänt söt i solen och ville inte flytta sig ur fläcken. Jag tolkade ju det som att det var väldigt skönt att stå där och dåsa.

Men när jag väl fått med mig henne in i stallgången och tagit av henne täcket, så såg jag alltså att hon var skadad. Troligen har hon fått en rejäl spark. Det hade inte gått hål och benet var inte av, tack och lov, så jag borstade henne som vanligt och smorde sedan den väldigt ömma svullnaden med Aloevera Heat Lotion.

Eftersom jag ville känna hur hon gick också – inte bara se hur hon saaakta släpade sig efter mig när jag ledde henne – så sadlade jag henne och skrittade henne en mini-minirunda. Hon ville verkligen inte. Men jag ville se ifall det blev bättre när vi gått en stund, så jag envisades. Hon gick med huvudet lågt och tog långsamma steg, men haltade inte. Vi gick bara ner till stigen över hygget och där sneddade vi upp och tillbaka skogsvägen igen. Det gjorde tydligen lika ont hela tiden. Jag hoppade av, bad om ursäkt och gav henne müsli med en hackad morot i. Sedan fick hon gå ut igen och utan täcke i solen. Det är tvåsiffrigt idag, ca 13 grader, och det skulle bli ännu mer i morgon sa de.

Hon gick i sin slow motion med huvudet lågt, och tog sig fram till foderbordet och började äta. Stackars gumman! ❤

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.