Blogg,  Djur,  foto

Långtur

Jag är fortfarande inte säker på att det verkligen var revbenen hon var öm i, det kan lika gärna ha varit ömhet i pälsen. Hon fäller ju rätt mycket just från sidorna nu. Men hon fick en promenad igår med.

Men idag tog vi allt en ridtur i det vackra vårvädret! Två timmar och en kvart var vi ute och pigg och glad var hon hela tiden.

När vi gick längs banvallen, mot slutet innan korsningen, så höll de på nere i skogen till höger och fällde träd. I den s.k. risskogen, som går parallellt med landsvägen från Ivarssons. 🙁 Nu vet jag ju inte om de bara gallrar eller ifall de ska göra hygge av hela den skogen med… tiden lär utvisa. Så vi svängde upp Gläsbackavägen. Det var väldigt längesen vi red den vägen och Cola var väääldigt förvånad en lång bit.

Lärkträden har snart slagit ut! Härligt, snart är det grönt. 😍 Sedan visade det sig att ÄNNU ett hygge uppstått! Ett som går ihop med det hygget vi brukat gå över bort mot Tranabobackarna. Gräsvägen upp till vänster var fortfarande okej men saknade gräs nu, fast jag kunde inte riktigt fatta var jag skulle kunna gå på det nya hygget, för att hitta rätt stig på det gamla… 🤔😬 Så vi red rakt fram istället, över allt det där jobbiga riset och den branta backen ner med grenar och stenar och hålor… Jag gick bredvid där i backen. Jag måste ta mig dit till fots en dag och se om jag kan hitta hur man kan gå över hygget.

När jag sedan suttit upp igen, så tog vi först en galopp längs vägen INNAN serpentinbackarna. Pigg och glad. Men själva den långa serpentinen tycker jag är alldeles för brant för henne att springa i. Jag undrade ifall hon skulle vara okej med att skritta? Och tänka sig, det var hon! Hon som alltid brukar vilja satsa järnet. Men nu hade hon ju lång tygel och ingen signal från mig… När vi kom upp till mitten var det en sträcka med bara liiite lutning, så där fick hon galoppera och det gjorde hon gärna! Sedan var hon jättelätt att sakta av igen mot slutet, när det blev brantare. 🤩❤

Så summa summarum – vi hade en härlig tur tillsammans idag. ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.