Blogg,  Djur,  foto

Storm

Idag blåser det så det tjuter utanför knutarna. Prognosen är att det ska öka successivt upp till stormstyrka och regnet ska börja runt 12 och kraftigt. Ca 30 mm. Sedan ska ovädret hålla på fram till onsdag-torsdag, även om det värsta ska vara detta första dygnet. Jag har nog i princip redan bestämt mig för att låta henne vara kvar i hagen. Jag tycker risken för fallande träd eller stora grenar som ramlar i skallen på en, är onödigt stor. Särskilt när det är så vått och mjukt i markerna.

I förrgår gick jag och längtade hela dagen på jobbet, efter att få sitta på henne igen. Jag har ju sagt att jag inte ska rida innan Carola kommer på fredag, men en liten kravlös skrittur kan ju inte göra nåt. Så underbar känsla det var, att komma upp i sadeln igen! ❤ Hon gick på bra och var glad och det kom inga smärthugg i alla fall. Lite farligheter lurade ju förstås i vägkanterna emellanåt, eftersom det var ett tag sedan vi var på ”ridtur” ihop. 😆

(Om jag ändå kunde klara av att njuta till 100 % istället för att känna efter hela tiden ifall något känns fel…)

Igår var det tillbaks till tömkörning igen. Med equibandet. Hon känns positiv och går fram villigt (fast jag måste smacka och vara aktiv själv för att hon ska behålla tempot 😄) men jag kan i ärlighetens namn nte säga att jag märker ännu att övertrampet skulle bli större av detta?? Jag tycker faktiskt inte det är nån skillnad mot när hon går utan bandet runt magen?

Men jag ska allt hålla på med det ett tag till och ge det tid, innan jag ger upp. Sedan så ska jag rida med det på också, för då borde jag ju i rimlighetens namn känna om ryggen kommer upp mer!?

Men nu ska jag stålsätta mig mot vindbyarna och ta mig ner till stallet. För jag måste ju mocka och packa hö.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.