Blogg,  Djur,  foto

Equi-band-terapeut

Efter att stormen dragit förbi så är det ett par dagars andhämtning innan nästa omgång. I tisdags tog vi en skrittur, alltså uppsuttet, ca 30 minuter. Vet inte, jag tyckte att stegen kändes korta, men det kan ju också berott på att hon gick barfota bak? För annars kändes hon helt okej. Dagen efter tog vi bara en liten promenad.

Igår red vi däremot i en timma (uppsuttet 45 min) med equibandet på! Dessutom i strålande solsken!

Hon gick jättebra med det och dessutom kändes hon flera centimeter högre över ryggen redan från start och det höll i sig hela runda. (Ivarssons…) På hemvägen sökte hon sig rejält neråt och det var ju ett kvitto på att hon jobbat bra.

Idag kom Carola till stallet halv nio. Både Cola och Yske skulle få behandling så det var köbildning i stallgången. 🤩

Cola var till min stora glädje fortsatt rak och fin i ländryggen efter förra omgångens justering, så det var ju jättebra att det sneda inte hade gått tillbaks. Men hon fick lite avslappningsnål för spända muskler där. Hon hade även vissa problem högt upp i nacken som justerades och en nål för det. Carola trodde att de problemen hade uppstått pga tvära kast med huvudet nån gång. Men annars var det bra och efteråt fick vi fick en härlig tur i solen idag igen. Vi skippade dock bandet idag, men hon gick fram i rask takt hela tiden och rörde på ryggen och trampade under sig precis som en frisk häst ska göra. ❤


(Efter att Carola åkt hem kom jag på det. Varje dag gör hon tvära kast med huvudet, vid två utfodringstillfällen, då hon parerar för Lillans utfall… 🙈 Så det lär väl återkomma.)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.