Blogg,  Djur,  foto

Den eviga blötan

Idag blåser det 24 m/sek igen, plus regnar på tvären. 🤮 Ja det är ju byvindar, så emellanåt tror man att det har börjat avta. Men då tar det i igen, så träden halvligger ner. Många träd har ju iofs lagt sig helt och hållet med, för att inte tala om alla grenar som rasar ner. Det finns ju en del träd som knäcks, men de flesta som ramlar, gör det med rot och allt, beroende på den vattensjuka marken. På den lilla översvämmade ”gräsåkern” nere vid Vräk, går hägern och letar fisk sedan ett par veckor tillbaka.

Hursomhelst, så hade jag inte tänkt göra mer än mocka och packa hö idag, men när jag var klar, så slutade regnet och vinden avtog. (😝🤪) Först tänkte jag hämta sadeln, men sedan sansade jag mig såpass att jag nöjde mig med att hämta hästen för en promenad. Jag t.o.m. hängde av mig regnjackan. 😂😂 Vi hann nog gå i 20 minuter innan det började på nytt. Vi sprang lite i regnet för att komma hem fortare, men stannade också emellanåt och stirrade på träden en bit framför oss, som hotade att blåsa omkull. Sedan passade vi på att röra på oss igen när nästa ”lugna” minut kom…

Lisa var i stallet redan mitt på dagen och tog in Lillan. Så när Cola och jag promenerat klart runt halv två, hängde jag ut hennes hönät för kvällen i uteboxen, packat med massa extra halm också.

I morgon ska jag åka till Scandinavium med Lena Svensson i Fare. Det är sista dagen av årets Horse Show. Det betyder att jag blir borta från tidig morgon till kväll, så det blir väl runt åtta som jag får mocka och ge Cola mat… Det ska bli roligt att åka men samtidigt är det jobbigt att vara borta så länge för det blir kvällsarbete och ingen ridning. Vi ska åka buss från Maa Såg och det ska bli skönt att slippa köra, för då kan vi ju istället hinna prata på ett annat sätt under resorna.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.