Blogg,  Djur

Nålar och laser

Idag kom Carola och behandlade Cola. Fantastiska människa! Hon kände med en gång att något var snett i bakdelen, ungefär på samma ställe där kotan dragit snett från allra första början. Men nu hade det ju inte alls gått så långt. (Hon sa till Cola att det är tur att hon har en matte som har blivit så känslig för när något är fel.) Halsen, som jag nämnde var lite stel, främst åt vänster, samt obehaget vid manken, bedömde hon vara sekundärt. Dvs att hon gått och spänt sig för att avlasta ländryggen. Hon jämförde med när en människa går och drar upp axlarna och spänner sig. Carola trodde mest på att hon halkat och/eller gått omkull i hagen i leran, men sedan gör ju alla stegringar och vridningar inte saken bättre. Mest troligt dock, är att hon hade det här redan innan de här sista ”anfallen” av stegringar började, för om man har ett obehag i kroppen så förstärks det om man blir lite rädd och då blir det lätt så här överdrivet.

Hur som helst, så satte hon två nålar i kotlederna, en i vänster fram och en i höger bak, även om Cola inte riktigt var med på de noterna. Men när jag höll upp höger fram, så lyckades hon få i nålen i kotleden bak också. Sedan fick hon stå med dem en stund. När de verkat klart fick hon laserbehandling över ländryggen och mot slutet sa hon att hon kände hur det började vibrera där inne i musklerna! 😀 Efter detta var det dags för lite lätt manupilation också. Även av halsen, men där behövdes inte alls mycket nu, för det mesta hade släppt av sig själv under tiden nålarna verkade.

När det var klart, så ömmade hon inte alls runt ländryggen längre. ❤

Hon kan få väldig träningsvärk av detta ett par dagar, så idag blev det lätt promenad 20 minuter och i morgon tror jag också att det blir promenad. Men sedan kunde jag börja med att skritta henne några dagar och därefter öka på med trav och galopp igen. Så får vi se hur länge hon håller sig denna gången.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.