Blogg,  Djur,  foto

Jäkla regnande!

Jag är så fruktansvärt trött på det här kalla, våta, slabbiga vädret! 😡 I fredags var det lite uppehåll ett tag så vi kunde ta en liten ridtur runt Fällesåsen och Århult. Jag promenerade upp för långa backen med henne i vanlig ordning och vi skrittade mest. Lite trav på grusvägen och sedan en liten galopp när vi kom till Århult.

Hennes mugg som hon fått på höger framben, i karleden, blir då sannerligen inte bättre! Vet inte nu hur länge jag har hållit på och tvättat och smort varje dag och det som först bara var en liten sårskorpehärd på en yta motsvarande en stor tumnagel, har nu alltså spritt sig till hela karleden. 😥 Inte så mycket skorpigt kvar men rött och sårigt. Och jag kan inte tänka mig att det blir bättre av att lerinpackas i hagen. Den lilla ligghallen får hon ju inte gå in i för Lillan, så hon får stå utanför i regnet. Det är bara på natten när Lillan går in. Så jag försöker ha henne inne i stallgången nån timme i alla fall, så det får torka upp lite efter jag gjort rent och smörjat. Så får hon äta lunch där och så ger jag Lillan lunch och mockar ligghallen och runt omkring utanför och packar hö. Även promenad eller ridtur räknas ju som upptorkningstid, så länge vi håller oss på vägarna.

Idag tog vi en promenad ner till Apel i regnet och hon fick äta lite gräs där nere innan vi vände.

Jag var hos Sara igår och hämtade nytt foder och hon lyckades hjälpa mig att öka storleken på hennes boots!! Det tog tid, för skruvarna och vajern hade rostat fast lite och krävde både rostlösare och tålamod och bra syn.

Nu ska jag fika och läsa en stund. En lek med eld av Peter Robinson. Det finns många kvar av hans böcker att läsa och jag beställer från biblioteket på löpande band.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.