Blogg,  Djur,  foto

Inget regn???!

Det har inte regnat på flera dagar nu och jag börjar så smått undra om man ska oroa sig för torka/grundvattnet nu igen? Igår var det visserligen väldigt disigt, men nåt regn kom det aldrig. 😉

Däremot blev vi avbrutna mitt på den trevliga galoppsträckan efter sjön, mot Århult, av att vi mötte en bil. Ack så förargligt, det händer ju nästan aldrig…

Hur som helst så har det med andra ord gått alldeles utmärkt att rida, så det har vi gjort nu onsdag, torsdag, fredag och lördag. Det kunde blivit idag med, en kortis innan mörkret för jag slutade jobbet kl 14, men jag hade lovat en av våra brukare att komma och hälsa på med Colahästen. Hon (tanten) har haft ångest och mått dåligt nu några dagar, så jag tyckte hon behövde piggas upp.

Cola fick knäckebröd och tyckte att det där med att hälsa på gamla tanter, kan vi gärna göra igen. 😁

Dessutom har vi ägnat oss åt lite uppfostran i ett par dagar. Lite allmän hyfs. För vi kan inte ha det på det viset att hon hugger som en orm omkring sig när man handskas med henne i stallgången. Personligen tror jag det beror på en blandning av ”man blir som man umgås” (eftersom dräktiga Lillan inte är nådig så här en bit in i graviditeten) och av att hon fått göra lite som hon velat nu hela sommaren när hon varit så dålig och sedan har det bara fortsatt. Men det är inte okej att ta ut allt på mig.

Så vi har tränat vanligt stopp och gå och backa för hand när vi är ute och går. Det hade hon ”glömt av” men efter fyra gånger så satt det där igen. Sedan blir det ju väldigt många åthutningar i stallgången. Innan har jag uppgivet spänt upp henne i sidorna för att hon inte ska komma åt, men nu får hon stå bara uppbunden i grimskaftet och ska fan lära sig att låta bli att hugga efter mig ändå!

Det går bättre, det gör det faktiskt! Men vi har en bit kvar. Man uppfostrar inte på två dagar…

Som synes så har vi ingen vattenbrist ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.