Blogg,  Djur,  foto

Regnmys

Idag hade vi en jättehärlig ridtur, trots regnandet.

(Jag orkar inte gå in på all frustration jag känt de senaste två dygnen pga odlingssvaret som kom, och visade positivt på stora blodmasken!! Och att det senare visade sig att jag var den enda som gjort odling, trots att V. sa att jodå, de hade gjort både i våras och nu, och alla andra hade negativt. Sedan kom det fram att det BARA var i våras det gjordes! Då visade Cola också negativt. Så om inte jag hade gjort, hade vi inte vetat och maskjävlarna kunde komma tillbaka gång på gång och kunna hålla på där i tarmarna och förstöra innan nästa avmaskning. 😡😖

Jag orkar inte heller hålla på och klaga över hur många fulla kärror skit jag dragit upp för backen i hagen när jag försöker mocka ut allt i ettans hage (till att börja med) sedan i somras och sedan ska det underhållas också fortsättningsvis. Jag har en del kvar. Om jag inte får hjälp.

Hon fick sitt avmaskningsmedel igår i alla fall och det smakade tydligen gott. ? De andra avmaskades i blindo allihop. Nu blir det schema på det igen, som 2015 när vi hade det senast. Till våren, två gånger under sommaren varav den ena sent och sedan odling igen våren 2021, när det gått minst sex månader. MEN, även om det visar negativt då, så borde vi absolut göra ännu en odling extra, två tre månader efter det. Dvs vi som inte behövt avmaska den våren. För att den smittan Cola hade nu, den visade ju sig INTE på odlingen i våras, trots att det gått sex månader. Veterinären säger att det tar 6 – 9 månader, så hon fick säkert smittan i typ september förra året…

Jag tänker alltså INTE gå in på detta. Så därför slutar jag nu.)

Vi hade alltså en härlig tur. Hon var så himla positiv idag! Hon kom fram då och då när jag mockade, stod kvar och väntade vid grinden sedan när jag sa att jag ska bara hämta grimman. Hon kändes så himla trygg och lugn i skallen idag. Men absolut inte seg! Hon lunkade villigt fram i taktfast skritt och den kändes alldeles jämn idag. Nästan konstigt! Vi red bort förbi brandstationen och vände vid gården. På hemvägen visade hon tydligt att hon inte alls skulle ha något emot lite högre tempo. Hon vände på huvudet och sneglade på mig då och då, ”på det där sättet.” Så vi travade fram till Ivarssons och sedan blev det galopp strax efter, fram till Fritzons. Hon gick barfota bak idag också och det var inga problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.