Blogg,  Djur,  foto

Frostnatt och solig dag

Idag var det strålande solsken och bara 4 – 5 grader mitt på dagen, efter att varit nån grad på minussidan på natten. Efter en period utan bakdojor, så fick hon ha dem idag, eftersom jag tycker att hon börjat dra sig till vägkanterna som om hon ömmade lite. Men hon gick ändå längs kanterna där det är värstinggrus! 😆 I morgon tror jag vi prövar utan igen.

Vi var ute 2 timmar och 20 minuter idag och vi tog flera galopper och vi hade det härligt! Vi började med att rida genom risskogen bort. Där man når vägen, hade någon flyttat in björkstammarna som blockerar, så nu kunde man inte längre gå innanför. Som tur var gick det att kliva över, trots att det är två stycken stammar.

Sedan red vi banvallen bort förbi Torvbacken och sedan upp till vänster genom skogen.

Sedan hade jag ju tänkt ta vägen över Svedjorna, men där blev det stopp. Nogsamt fastknuten taggtråd i tre omgångar och dessutom träslanor på det. Men Colahästen gillar ju inte att vända. Eller gillar inte ändrade vägval, när vi ju faktiskt är på hemväg, även om det är långt kvar. Så hon tyckte inte ALLS att vi behövde vända trots att det var stängt! Hon tyckte vi skulle följa stängslet och kika efter hål eller nåt? 😂 Varje gång jag försökte vända henne, så svarade hon med att halvt resa sig och vägra gå åt det hållet. Till slut tog jag upp mobilen för att filma eländet. Vid det laget hade hon ju nästan gett upp, så det blev inte så mycket på filmen. 😁 Men när vi väl kom i väg, så gick det hur bra som helst igen. ❤

Flera galopper hade vi idag med, både på uppvägen, efter Svedjorna och på hemvägen.

Lägg bort den dumma kameran! Var är min mat!??

I går red vi Fällesåserundan. Dvs, jag gick bredvid uppför den långa backen och sedan satt jag upp. Vi galopperade grusvägen bort och även den lilla skogsvägen bort mot Århult. Sedan satt jag av igen, för det var nämligen så att kossorna gick enbart utanför huset, så då kunde vi gå genom hagen hem – MEN det var ju ändå stängt, så jag var tvungen att öppna och stänga trådarna efter oss.

Under helgen var det sånt hemskeväder med blåst och regn, så då stod vi över. Det kom 50 mm i lördags! I fredags red vi Ivarssonsrundan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.