En bra dag

Idag blev det en bra dag, till skillnad ifrån dippen i förrgår. Förutom att hon var sur och pälssättnings-irriterad, så gick hon riktigt dåligt igen och ville ingenting. Så vi hankade oss fram i skritt runt Ivarssons bara och stora stenar fastnade i hovarna på henne och jag fick hoppa av. Eländes elände… 😪😳

Igår var det regnväder och vi hoppade över promenaden och jag var smått orolig över hur det skulle gå idag. Lika illa igen? Men oh nej! Mycket bättre med allting! 😊 Naturligtvis hade inget mirakel gjort henne helt symptomfri plötsligt, men som sagt mycket bättre och det får man väl vara nöjd med.

Vi skrittade banvallen bort, utan några större åthävor. I krysset fortsatte vi bort till Torvbacken i trav. Så red vi upp den lilla återvändsvägen till vänster – där vi alltså vände. Mellan Torvbacken och korsningen/Åsen blev det lite mera av sidvärtes uppmjukningsövningar och jag tyckte mig märka lite förväntan hos henne? Så vi gick upp i trav och jag gjorde en liten halvhalt och ”gav tillåtelse” och hon fattade självmant galopp! Precis som förr! 😊 Ville liksom testa detta, pröva om hon verkligen, verkligen ville, och inte bara gick med på det för att jag gav galoppfattning.

Vi galopperade inte så länge, kanske motsvarande ett par varv i paddocken ungefär. Sedan red vi genom risskogen hem och när vi passerade Ivarssons i riktning mot Fritzons, blev hon otålig igen och ville galoppera! Så det fick hon. Inte så lång bit nu heller, för hon tyckte det var säkrast att skritta där som det låg rundbalar nära vägkanten på bägge sidorna. Men sedan var hon ”på” hela resten av hemvägen och jag fick klargöra gång på gång att nu var det skritt som gällde.

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.