Blogg,  Djur,  foto

Släkthelg

Helgen har passerat i rasande fart och det är redan tisdag! Vi hade en fantastisk indiansommar hela helgen och mamma var också med. Andreas och Alicia hämtade upp henne på stationen i Falkenberg.

På lördagen var vi ute på en promenad och vi gick ända bort till Österbacken. Alicia studsade och sprang och blev inte det minsta trött. På Österbacken fick hon titta på hästarna och vi pratade med Petra en stund – som var ute i trädgården. Vi hittade också en massa svamp helt oplanerat (både kantareller och trattar) och vi använde mammas kapuschong som svampkorg! 😁

På söndagen var först jag och Alicia själva ute på promenad efter frukost och det var så mysigt! Hon är så go nu, 2 år och 7 månader, otroligt bestämd och gillar att styra och ställa (=bestämma) och favoritordet är nej. 🤣 Men en glad unge och väldigt duktig. Sedan åkte vi alla till Örnatorpet innan de skulle hem och Alicia hälsade på Cola och katterna och det var även två stycken som red i paddocken. När hon såg detta ville hon också ”sitta hästen”!

Och visst fick hon det! Först stillastående. Sedan ett par steg. Och några till. Men hon såg ut som hon väntade på att vi skulle sätta igång nån gång då! Så vi gav oss iväg neråt vägen och Andreas gick bredvid och höll en skyddande hand om Alicias ben. Hon var helt avslappnad och njöt av stundens allvar och ville absolut inte gå av hästen! ❤ Till slut var hon ju tvungen för de hade mammas tåg att passa, så Andreas lyfte av henne och vi sa ett hastigt hejdå för att inte dra ut på det, för det var inte populärt…

Igår var så Carola här och satte lite nålar i Cola igen. Hon sparkade bakut ett par gånger av nålen i korset, men lugnade sig snart och var så duktig så. Carola visade oss också lite sidvärtes övningar vi kan göra från marken i paddocken, där hon korsar bakbenen lite åt båda hållen.

Idag var Cola jätteglad och kom i full galopp emot mig och gnäggade välkomnande. Jag pekade bortåt och sa att hon skulle ta sig till den andra utgången. ”Okej då”, sa Cola, tog två extra varv i hagen i racerfart och kom i full kareta bort till utsläppet längst bort. 🤣🤣❤🥰 Jag tror även att det är dags för brunst igen.

Sedan gjorde vi de där övningarna idag igen, innan ridturen och även om jag tyckte det var rörigare att göra det själv än att titta på när Carola gjorde det, så hoppas jag ändå att det fyllde sin funktion. Efteråt red vi ut en timme (Ivarssonrundan). Hon gick visserligen kort med bakbenen första halvan, men jag lydde Carolas råd att försöka strunta i det så länge Cola är glad och går fram villigt. Så jag trallade på och manade på med skänklarna bak lite då och då, samt red väldigt många öppna och typ ”skänkelvikningar” varvat med rakställd och hon blev mjukare och mjukare. På banvallen hemåt gjorde vi även flera halter och igångsättningar i trav och ryggningar och sedan kände jag av hennes ”vibbar” att hon bara väntade på ett galopptecken från mig! Hade ju inte tänkt det idag, men på gräsvägen innan stallet fick det bli en liten. Och den var så ren och mjuk och fin och jag passade på att njuta till hundra procent. ❤

Jag tvingas verkligen lära mig mer och mer att ”fånga dagen”. Det är ingen idé att göra upp planer utan man får passa på att ta vara på nuet och idag var det underbart.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.