Omväxlande skurar

I går var det ridtur igen. Förutom det regnet som öste ner när vi gick uppför backen mot Fällesåsen, så var det riktigt behagligt väder. Lugnt och stilla och ca 15 grader. Perfekt ridväder. Men jag fick alltså börja det hela med att sätta mig i en dyngvåt sadel…

Förutom att hon fick ett oförklarligt utbrott där vägen delade sig efter sjön, så gick hon riktigt trevligt i alla gångarter! Man kunde knappt märka av nåt kortare steg någonstans, ens i början. ❤ Men där vägen delade sig, kunde hon absolut inte tänka sig att svänga höger! Hon skulle rakt fram. Hotade med att resa sig om jag envisades. Jag kan inte för mitt liv fatta vad det är frågan om? Det har hänt tre gånger nu, de senaste fem, sex veckorna. 😳🤔 Efter mycket om och men lyckades jag få henne att gå på tvären in på den vägen. Då ligger där en stege i vägkanten! Precis när hon fått gå fram och nosa på den, så hör vi att det kommer en bil (!?) uppifrån timmervägen, ner mot oss, och hon börjar backa rakt mot stegen… 🙈 Så vi rider bort därifrån och lämnar alltså denna väg. Låter bilen köra om och fortsätter rakt fram istället. Dit hon ville gå. Hm. Inte vad jag tänkt mig, men…

Vi vänder borta vid backen och galopperar tillbaka. Lite tvekan och öronen tillbaka i själva fattningen, men sedan går det jättebra. Precis som gången innan. 😊 Kan det vara jag som signalerar tvekan, trots allt? Att jag liksom tänker : ”ska det gå bra eller inte idag? Tänk om inte?”

Men som sagt, det gick jättebra. 🥰

Sedan gick jag bredvid igen, nedför hela Fällesåsebacken, på vägen tillbaka, och då fick hon tillfälle att äta lite gräs. Väl nere, satt jag upp igen och red sista biten hem till stallet. Då var det både regn och solsken samtidigt.

Idag har vi bara ägnat ca 20 minuter åt en kortkort promenad med skänkelvikning eller öppna, för hand. Detta även över en styck bom när vi kom hem. Sedan avslutade vi med mat och massageborste i stallgången, innan hon fick på sig regntäcke (?) och fick gå ut.

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.